26.06.2024
Телеканал NTD

Новий звіт: три працівники лабораторії в Ухані звернулися в лікарню ще в листопаді 2019

Новий звіт: три працівники лабораторії в Ухані звернулися в лікарню ще в листопаді 2019

Нова публікація в газеті Wall Street Journal доповнила теорію про походження вірусу SARS-CoV-2. У статті посилаються..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Нова публікація в газеті Wall Street Journal доповнила теорію про походження вірусу SARS-CoV-2. У статті посилаються на звіт розвідки США, який раніше не оприлюднювали.

У ньому зазначається, що три дослідники з Інституту вірусології в Ухані захворіли й звернулися в лікарню ще в листопаді 2019 року. Тобто за місяць до того, як Китай офіційно оголосив про перші випадки захворювання.

У січні Держдепартамент США повідомляв про симптоми, які проявилися в наукових співробітників інституту. Тоді він заявив, що прояви хвороби були схожими і на COVID-19, і на звичайний сезонний грип. А тепер у звіті докладніше описали кількість хворих, тривалість протікання їхніх симптомів, а також час відвідування лікарні.

Міністерство закордонних справ Китаю заперечує повідомлене Wall Street Journal. Воно заявило, що США й далі розвивають теорію витоку вірусу з лабораторії, щоб розбурхати ажіотаж і привернути увагу.

Першою про те, що вірус міг просочитися з лабораторії вірусології в Ухані, заявила адміністрація експрезидента Дональда Трампа.

Пекін постійно це заперечує. Він посилається на заяву ВООЗ, яку зроблено після розслідування групи експертів. Вони повідомили, що витік із лабораторії вкрай малоймовірний.

Але в березні багато країн, зокрема США, Канада та Велика Британія, висловили занепокоєння щодо розслідування ВООЗ. Адміністрація Трампа неодноразово звинувачувала Всесвітню організацію охорони здоров’я в просуванні інтересів Пекіна й замовчуванні фактів про пандемію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий звіт: три працівники лабораторії в Ухані звернулися в лікарню ще в листопаді 2019Тибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: