27.12.2024
Телеканал NTD

Одна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Одна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Випускник університету Чжан Байчуань постійно їздить зі свого рідного міста, що в провінції Хебей, до Пекіна..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Випускник університету Чжан Байчуань постійно їздить зі свого рідного міста, що в провінції Хебей, до Пекіна й назад. Він відвідує ярмарки вакансій. Каже, що відправив уже понад тисячу резюме. А отримав лише одну пропозицію модератора прямої трансляції. Але вона йому не до вподоби.

Тепер він надіється на наступний сезон. Часто компанії розміщують нові вакансії після Нового року за місячним календарем.

23-річний молодик каже, що його влаштувала б зарплата в 5000 юанів на місяць. Це коло 700 доларів. Але компанія має оплачувати харчування та проживання. Утім, його непокоїть, що для цього він муситиме працювати по 12 годин шість днів на тиждень.

[Чжан Байчуань, випускник університету]:

«Мені не подобається такий графік, але я розглядаю його як підстрахування, поки шукаю ліпші варіанти».

Нині з Китаю надходять повідомлення про падіння економічних показників, хоча статистика від уряду, як і раніше, позитивна.

Крах великих компаній на ринку нерухомості завдав економіці КНР великого удару. Також зростає безробіття серед молоді.

Це дає роботодавцям великий вибір, через що зарплати зростають в’яло. Це також посилює побоювання, що Китаю буде складно збільшити внутрішній попит настільки, щоб стабілізувати зростання та вивести економіку з дефляції.

Торік у червні без роботи було понад 20 % китайців віком від 16 до 24 років. Новішої інформації влада довго не оприлюднювала.

Однак цього року з’явилися свіжі дані, але зі статистики виключили студентів коледжів. Так, згідно з нею, рівень безробіття серед молоді в грудні становив коло 15 %.

 

Коротке посилання на цю сторінку:

Одна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуНирки — у центрі нової кризи в НепаліВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: