27.03.2024
Телеканал NTD

Тайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Тайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Тайвань відігнав катер берегової охорони КНР, який наблизився до його островів Цзіньмень. Через це ситуація стала..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тайвань відігнав катер берегової охорони КНР, який наблизився до його островів Цзіньмень. Через це ситуація стала ще напруженішою. Кілька днів до того берегова охорона КНР піднялася на тайванський туристичний катер і почала проводити перевірки.

Як заявляє берегова охорона Тайваню, катер КНР під номером 8029 увійшов до тайванських вод у вівторок вранці. Тайванці відправили туди свій катер, а також використали радіомовлення, щоб закликати судно негайно залишити зону. Так, за годину китайський катер відплив.

Берегова охорона Тайваню заявила, що й далі використовуватиме радари, спостереження та патрулювання, щоб гарантувати безпеку біля островів Цзіньмень, які розташовані недалеко від узбережжя КНР.

Китай же заявив, що його берегова охорона почне регулярне патрулювання біля островів після загибелі двох китайських рибалок. Минулого тижня їхній човен підійшов надто близько до островів Цзіньмень. Вони мусили ховатися від тайванської берегової охорони, і човен перекинувся. Двоє людей загинуло, і ще двох тайванці врятували.

Жителі Цзіньмень кажуть, що ситуація стає напруженішою.

[житель Цзіньмень]:

«Я не очікував, що все буде так серйозно. Таке стається досить часто. Наша берегова охорона також проганяє китайські судна, адже це дуже невизначена зона. Обидві сторони намагаються позначити, де проходять морські кордони. Цього просто важко уникнути, і дуже шкода, що таке відбувається».

КНР називає Тайвань своєю територією, хоча компартія Китаю ніколи ним не керувала. Голова КНР Сі Цзіньпін неодноразово натякав, що в разі потреби захопить Тайвань силою.

Водночас архіпелаг Цзіньмень може стати першою ареною бойових дій у разі нападу, бо лежить найближче до КНР. Проте тайванські військовики заявляють, що військову присутність на островах поки що не збільшують.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: