20.01.2024
Телеканал NTD

ЄС затвердив додаткові санкції щодо Білорусі

ЄС затвердив додаткові санкції щодо Білорусі

Євросоюз узгодив додаткові санкції щодо Білорусі у відповідь на вимушену посадку в травні літака ірландської авіакомпанії..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Євросоюз узгодив додаткові санкції щодо Білорусі у відповідь на вимушену посадку в травні літака ірландської авіакомпанії в Мінську й арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчини.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС із питань закордонних справ]:
«Сьогодні ми ухвалили щодо Білорусі найбільший пакет санкцій, що стосується 86 фізичних та юридичних осіб, зокрема тих, хто стоїть за приземленням літака з паном Протасевичем на борту. Ці заходи було узгоджено також з Канадою, Великою Британією і США».

Також посли ЄС у відповідь на торішні придушення протестів після президентських виборів у Білорусі підписали четвертий пакет заходів щодо замороження активів і заборони на поїздки. Під дію заходів потрапить понад 70 білорусів.

Коли 23 травня посадили літак і заарештували Протасевича, цей четвертий пакет заходів якраз розробляли.

Як очікують, санкції буде спрямовано на фондовий ринок, нафтовий сектор, а також експорт білоруських калійних добрив.

Загалом після недавніх виборів стосовно Олександра Лукашенка та інших політиків введено близько трьох пакетів європейських санкцій. Це переважно чорні списки, які забороняють офіційним особам виїжджати до Європи та США й вести там бізнес.

Лукашенко перебуває у владі з 1994 року. Він каже, що заарештований журналіст планував його скинути, і що Захід веде проти нього гібридну війну.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС затвердив додаткові санкції щодо БілорусіЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: