20.12.2024
Телеканал NTD

У Гонконзі медіамагнат Джиммі Лай знову опинився на лаві підсудних

У Гонконзі медіамагнат Джиммі Лай знову опинився на лаві підсудних

Продемократичні активісти Гонконгу виступили перед будівлею суду напередодні чергового слухання. На лаві підсудних цього разу дев'ять..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Продемократичні активісти Гонконгу виступили перед будівлею суду напередодні чергового слухання. На лаві підсудних цього разу дев’ять осіб, серед яких медіамагнат Джиммі Лай. Усі вони вже визнали себе винними в участі в несанкціонованій акції протесту, що була в жовтні 2019 року. Це має пом’якшити вирок. Біля будівлі суду зібралися їхні прихильники.

[Альберт Хо, продемократичний активіст]:
«Ми жертвуємо нашою свободою заради того, щоб дати можливість більшій кількості людей стати на захист свободи слова».

[Йон Сум, продемократичний активіст]:
«Вони обмежують свободу мирних демонстрацій. Це дуже важливе базове право, яке під захистом основного закону і білля про права, тому ми твердо наполягаємо на захисті права людей на свободу мирних демонстрацій і про це не шкодуємо».

[Ейвері Нг, продемократичний активіст]:
«Я спокійний. Я готовий до будь-якого результату, зокрема і в’язниці. Я просто сподіваюся, що наші друзі на волі зможуть протистояти тискові, який чинять у Гонконзі, особливо на ЗМІ».

У понеділок фондова біржа Гонконгу призупинила торгівлю акціями медіакомпанії Next Digital, яка публікує продемократичну газету Apple Daily. Кількома днями раніше влада заморозила активи засновника і власника компанії Джиммі Лая.

Зробили це відповідно до нового закону про національну безпеку, який Пекін запровадив тут у 2020 році як відповідь на масові антиурядові демонстрації, що проходили роком раніше.

73-річний медіамагнат і захисник демократії Лай наразі відбуває 14-місячний тюремний термін за участь в окремих несанкціонованих зборах, що були у 2019 році. Крім того, йому висунуто звинувачення у зв’язках з іноземними силами.

Гонконг — це колишня британська колонія. У 1997 році Лондон передав його під управління Пекіна. Водночас, згідно з договором про передання, регіон має зберігати свою автономність і демократичну форму управління. Однак на ділі місцеві жителі невдоволені різким посиленням впливу комуністичної партії КНР.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гонконзі медіамагнат Джиммі Лай знову опинився на лаві підсуднихВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГонконг посилив закон про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: