27.01.2024
Телеканал NTD

Суд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Суд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Суд Гонконгу ухвалив рішення ліквідувати китайського забудовника Evergrande. Це одна з найбільших у Китаї будівельних фірм..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Суд Гонконгу ухвалив рішення ліквідувати китайського забудовника Evergrande. Це одна з найбільших у Китаї будівельних фірм із найбільшим боргом у світі, який сягає 300 мільярдів доларів.

Як сказала суддя, компанія, яку визнали банкрутом у 2021 році, не змогла запропонувати конкретний план реструктуризації боргу.

Після рішення суду Гонконзька біржа припинила торгувати акціями Evergrande, а також двох її дочірніх компаній: New Energy Vehicle та Property Services.

Дефолт Evergrande визнали після того, як два роки тому вона пропустила виплати за облігаціями. Відтоді ринкова вартість забудовника впала на понад 90 %.

Рішення про ліквідацію показує, що китайська влада готова піти на крайні заходи, щоби позбутися гігантської бульбашки на ринку нерухомості.

З вересня минулого року власник Evergrande Group китайський мільярдер Хуей Каян перебуває під арештом.

Водночас гендиректор компанії обіцяє забезпечити реалізацію проєктів будівництва житла.

Припускають, що діяльність підрозділів Evergrande як у материковому Китаї, так і за його межами найближчим часом триватиме. Причина в тому, що Гонконг — це інша юрисдикція. Ліквідатору можуть знадобитися роки, щоб узяти під контроль усі структури компанії.

У суді Гонконгу справу розглядали у зв’язку з позовом інвесткомпанії Top Shine Global. Вона звинуватила забудовника в несплаті 110 мільйонів доларів боргу.

Справа Evergrande завдала удару по економіці Китаю, а також підірвала довіру до китайського ринку нерухомості. Ціни на цьому ринку й далі знижуються.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраВеликі повені на півночі Іраку: є загибліГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткіший

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: