25.11.2024
Телеканал NTD

У Гонконзі заарештували п’ятьох директорів продемократичної газети Apple Daily

У Гонконзі заарештували п'ятьох директорів продемократичної газети Apple Daily

Поліція Гонконгу арештувала п'ятьох директорів продемократичної газети Apple Daily. Також видано перший ордер на арешт журналістських..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Поліція Гонконгу арештувала п’ятьох директорів продемократичної газети Apple Daily. Також видано перший ордер на арешт журналістських матеріалів.

Це ще один удар по медіамагнату Джиммі Лаю — власнику газети. Як припускають, Пекін намагається закрити це видання, що відоме своєю критикою керівної в Китаї комуністичної партії.

Як заявляють у поліції, п’ять директорів компанії арештовано за підозрою у змові з іноземною державою чи із зовнішніми елементами з метою підірвати національну безпеку. Водночас ордер на арешт матеріалів має допомогти зібрати докази.

Загалом підставою для арештів стали статті нещодавно ухваленого тут закону про національну безпеку. Пекін запровадив його в Гонконзі торік, спричинивши цим протести всередині автономного регіону, а також занепокоєння міжнародної спільноти.

Експерти зазначають, що положення документа дуже розмиті. Під звинувачення в тероризмі, сепаратизмі, екстремізмі чи зв’язках з іноземними силами може підпасти майже будь-яка дія. А максимальне покарання згідно із законом — довічне ув’язнення.

Це вже друга облава поліції на штаб-квартиру Apple Daily. Торік туди відправили коло 200 офіцерів, щоб арештувати самого Джиммі Лая. Його звинуватили в змові з іноземними силами в межах того ж закону про нацбезпеку.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гонконзі заарештували п’ятьох директорів продемократичної газети Apple DailyТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГонконг посилив закон про нацбезпекуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткіший

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: