29.07.2024
Телеканал NTD

У Китаї дозволили заводити трьох дітей

У Китаї дозволили заводити трьох дітей

Тепер китайські сімейні пари можуть заводити до трьох дітей. Раніше в комуністичній країні десятки років діяла..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Тепер китайські сімейні пари можуть заводити до трьох дітей. Раніше в комуністичній країні десятки років діяла політика «Одна сім’я — одна дитина».

У 2016-му сім’ям дозволили заводити по двоє дітей. А тепер обмеження послабили, бо статистика показує масштабний спад народжуваності.

У травні в Китаї провели перепис населення. Він показав, що зростання чисельності населення сповільнилося до рекордного рівня з 50-х років минулого століття.

Зміни затвердили на засіданні Політбюро. Пізніше це підтвердили державні ЗМІ.

Китайці кажуть, що поки не готові заводити по троє дітей.

[громадянка Китаю]:
«Виховання дітей здебільшого лягає на плечі жінок. Але суспільство їх ніяк не підтримує. Якби чоловіки робили трохи більше, якби сім’ї загалом підтримували жінок, то вони могли б народити другу дитину. Адже набагато ліпше, коли є брат чи сестра».

[громадяни Китаю]:
«Якщо будуть умови, то матимемо більше дітей. Сьогодні молоді треба купувати житло. Це вже величезний тиск. Потім слід подумати про вартість навчання дитини й таке інше. Таку політику складно буде застосувати. <…> Так, і якість навчання — це навіть важливіше питання, ніж народження другої чи третьої дитини».

Експерти зазначають, що тиск відчувають не лише жителі великих міст. У селах ситуація теж важка.

[Жан-П’єр Кабестан, професор Гонконзького баптистського університету]:
«Гадаю, це може статися в сільській місцевості, але, як ви знаєте, населення сіл скорочується. Там панує бідність, тому причин заводити більше дітей небагато».

Політика «Одна сім’я — одна дитина» діяла в Китаї з 1979 по 2015 рік. Її втілювали в життя за допомогою примусових абортів і стерилізації, великих штрафів та інших заходів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Китаї дозволили заводити трьох дітейОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьГонконг посилив закон про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюНаселення Китаю зменшується другий рік поспільУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: