27.01.2024
Телеканал NTD

Китайські винищувачі пролетіли в зоні протиповітряної оборони Тайваню

Китайські винищувачі пролетіли в зоні протиповітряної оборони Тайваню

Китай знову демонструє Тайваню свою військову силу. Так, у середу його винищувачі пролетіли в зоні протиповітряної..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Китай знову демонструє Тайваню свою військову силу. Так, у середу його винищувачі пролетіли в зоні протиповітряної оборони острова.

Міністр закордонних справ частково визнаної держави сказав, що в разі війни Тайвань битиметься до кінця.

Пекін уважає цей острів своєю бунтівною провінцією. Останніми місяцями він збільшував біля нього свою військову активність.

У понеділок Китай заявив, що група авіаносців проводить навчання біля Тайваню, тоді як ВМС США повідомили, що в середу здійснили «черговий» транзит через Тайванську протоку.

Водночас речник Держдепартаменту США назвав відносини Вашингтона з Тайванем твердими, як скеля.

[Нед Прайс, речник Держдепартаменту США]:
«Ми дуже занепокоєно дивимося на дії КНР і спроби залякування в регіоні, зокрема щодо Тайваню. У межах давньої політики США, викладеної в Законі про відносини з Тайванем, Сполучені Штати, як і раніше, готові протистояти будь-якому застосуванню сили, яке може поставити під загрозу безпеку або соціальну та економічну системи Тайваню».

Вашингтон — головний міжнародний союзник Тайваню й постачальник озброєння. Він допомагав острову модернізувати армію, щоб у разі нападу Китаю дати гідну відсіч.

КНР же пояснює свої дії щодо Тайваню захистом свого суверенітету.

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф У сказав, що його країна має намір підвищити військові можливості й більше витрачати на оборону. Пізніше цього місяця він збирається провести військові навчання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китайські винищувачі пролетіли в зоні протиповітряної оборони ТайванюОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: