25.07.2024
Телеканал NTD

ООН: у ДР Конго голодує кожен третій

ООН: у ДР Конго голодує кожен третій

Кожному третьому жителю Демократичної Республіки Конго критично бракує їжі. Такі дані наводить Всесвітня продовольча програма ООН...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Кожному третьому жителю Демократичної Республіки Конго критично бракує їжі. Такі дані наводить Всесвітня продовольча програма ООН.

[Томсон Фірі, представник Всесвітньої продовольчої програми ООН]:
«Масштаби гострого недоїдання в Демократичній Республіці Конго приголомшують. Всесвітня продовольча програма ООН закликає до невідкладного втручання, щоб підтримати мільйони людей».

Виступаючи у штаб-квартирі ООН у Женеві, представник організації закликав міжнародних спонсорів терміново жертвувати гроші.

[Томсон Фірі, представник Всесвітньої продовольчої програми ООН]:
«Щоб не дійшло до ще більшого голоду мільйонів людей із групи ризику, Всесвітній продовольчій програмі на 2021 рік потрібно 662 мільйони доларів. Якщо донори не зроблять крок уперед, то уникнути великих перерв у доставлянні продовольчої та іншої допомоги цим нужденним людям не вдасться».

За даними ООН, зараз кількість тих, кому в ДР Конго критично бракує їжі, досягла рекордного рівня і становить 27,3 мільйона осіб. Для окремо взятої країни це найбільше у світі. Основною причиною називають воєнний конфлікт. Найбільше постраждали східні провінції Ітурі, Північне й Південне Ківу й Танганьїка, а також центральний регіон Касаї.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: у ДР Конго голодує кожен третійНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: