25.06.2024
Телеканал NTD

ЄС просить Грецію розслідувати, чи не розвертає берегова охорона човни з мігрантами

ЄС просить Грецію розслідувати, чи не розвертає берегова охорона човни з мігрантами

Грецька влада може зробити більше для перевірення звинувачень у тому, що її берегова охорона розвертає човни..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Грецька влада може зробити більше для перевірення звинувачень у тому, що її берегова охорона розвертає човни з мігрантами в море, змушуючи їх повертатися. Про це заявила єврокомісар з питань внутрішніх справ, відвідавши два грецькі острови: Самос і Лесбос.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців каже, що останніми місяцями отримує дедалі більше повідомлень про те, що шукачів притулку нібито розвертають у море, чи змушують плисти назад до Туреччини, коли ті вже дісталися Греції. Також є свідчення, що берегова охорона залишає прибулих дрейфувати на човнах у морі.

[Ільва Юганссон, єврокомісар з питань внутрішніх справ]:
«Я дуже стурбована доповіддю УВКБ ООН, і є окремі випадки, які слід розглянути уважніше. Гадаю, грецька влада може ліпше розслідувати такі можливі порушення».

Міністр міграційної політики Греції на тій же пресконференції зазначив, що Греція рішуче відкидає всі звинувачення, і що берегова охорона не розвертає човни й виконує всі міжнародні закони.

Він також сказав, що не виявлено жодних порушень і під час незалежних розслідувань, які провела, зокрема, грецька прокуратура і європейське прикордонне агентство Frontex.

[Нотіс Мітаракіс, міністр міграційної політики Греції]:
«Ми не виявили жодних конкретних свідчень того, що деякі люди, які виконують завдання в морі, порушили європейське чи національне законодавство».

Тим часом жителі острова Лесбос до приїзду Юганссон влаштували акцію протесту. Вони незадоволені створенням тут таборів для біженців і закликають ЄС узяти відповідальність за мігрантів на себе.

Торік переповнений табір «Морія» знищила пожежа. Потім звели тимчасовий і хочуть будувати постійний. Місцеві жителі проти цього. Вони скаржаться, що дедалі частішають крадіжки й напади, і що потік туристів іде на спад.

Наразі коло 14 тисяч мігрантів живе в таборах на п’ятьох островах Греції. У 2019 їх було близько 42 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС просить Грецію розслідувати, чи не розвертає берегова охорона човни з мігрантамиВ Україні новий головнокомандувачШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільниць

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: