23.06.2024
Телеканал NTD

Опитування: як карантин уплинув на жителів Києва

Опитування: як карантин уплинув на жителів Києва

З 20 березня в Києві діє «червона» зона карантину. А з 5 квітня обмеження посилять. Тепер..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

З 20 березня в Києві діє «червона» зона карантину. А з 5 квітня обмеження посилять. Тепер пускати в громадський транспорт будуть тільки за перепустками, школи й дитячі садки закриваються. Кияни реагують на карантинні заходи по-різному.

[українка]:
«Я думаю, ця країна не любить 6-те квітня, бо вже другий рік поспіль мій день народження проходить під час карантину. Звичайно, з цими обмеженнями нікуди не вийти, ніяк не відсвяткувати. Уже другий раз сиджу вдома».

[українка]:
«Дуже вплинув, дуже. Складно відповісти, але дуже багато обмежень. Найстрашніше, що ця хвороба забрала в мене чоловіка».

[українець]:
«Цього разу як мінімум незручно, що на вихідних і після роботи немає можливості кудись сходити, (закрито) кафе й ресторани, розважальні центри й спортзали, немає дозвілля, немає можливості достатньо займатися спортом, басейни закриті».

[українка]:
«З огляду на те, що статистика дуже сильно зросла — зараз і в Європі третя хвиля коронавірусу, і в нас теж статистика не найкраща, і з вакцинацією проблеми — думаю, так, його треба робити ще суворішим».

[українка]:
«Я вважаю, що карантин треба вводити для людей, які найбільше зазнають ризику. Це пенсіонери, люди, що мають ускладнення щодо здоров’я».

[українка]:
«Я не бачу користі від обмежень. Навпаки, вони негативно позначаються на емоційному, психологічному стані людей, тому що робота, продуктивність — це важлива частина нашого життя».

[українець]:
«У нас усе відбувається якось із запізненням. (Обмеження) потрібно було вводити раніше, щоби запобігти ситуації, яка зараз розростатиметься. А коли це вже все пішло, то вже який сенс у цих обмеженнях?»

[українка]:
«Уплинуло, бо я на цей тиждень узяла відпустку, і тепер доведеться сидіти в замкнутому просторі. Я раніше взяла, за місяць. Не очікувала, що тут буде локдаун. А якщо взяти до уваги, що в п’ятницю до того ж буде мій день народження, то й узагалі не дуже».

[українка]:
«Поки я не можу сказати, що це дуже позначилося, але, звичайно, відчувається, що не можу посидіти в якихось закладах, зустрітися з друзями. Але оскільки я така людина, яка дотримувалася карантину й раніше, бо я бережу своє здоров’я і здоров’я близьких, то я не можу сказати, що він дуже на мене вплине».

[українець]:
«Я в Києві проїздом, на один день. Не можу навіть до кафе зайти посидіти, перекусити, телефон зарядити. А загалом… На роботі моїй не позначається — працюю дистанційно».

[українка]:
«Потрібні не так обмеження, бо економіка занадто погано себе почуває, а більше треба посилювати медичну сферу й відповідно вкладати гроші в медпрацівників, у технології, у будівлі, які потребують ремонту, і, звичайно ж, збільшувати кількість місць для хворих».

[українка]:
«Хотілося б звичайно ходити в кіно, до кафе, ресторанів, щоб можна було вийти кудись. Десь, так, це обмежило, але загалом, якщо це потрібно, то, напевно, це виправдовує мету».

Коротке посилання на цю сторінку:

Опитування: як карантин уплинув на жителів КиєваДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Ізраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВ Україні новий головнокомандувачОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: