19.02.2024
Телеканал NTD

Польща підходить до піка третьої хвилі пандемії

Польща підходить до піка третьої хвилі пандемії

У Польщі добова кількість смертей від коронавірусу досягла рекордного у 2021 році рівня. Система охорони здоров'я..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У Польщі добова кількість смертей від коронавірусу досягла рекордного у 2021 році рівня. Система охорони здоров’я країни не справляється. У деяких регіонах ось-ось закінчаться вільні апарати ШВЛ.

[Аркадіуш Гломб, працівник служби швидкої допомоги міста Сосновець]:
«Служби порятунку й швидкої допомоги не лише в Сосновці, а й у всій Польщі в цей важкий час не справляються. Ми робимо все можливе, та не все можна здійснити».

[Анджей Тикарський, ректор Познанського університету медичних наук]:
«Останніми днями різко стало потрібно більше кисню, і наша лікарня переповнюється. У п’ятницю та неділю ми відкрили ще дві палати й у вихідні вже прийняли 50 пацієнтів».

Тривожних повідомлень останніми днями в Польщі було чимало. Так, з лікарні в Познані евакуювали хворих, бо там закінчився кисень. А одного пацієнта, який переніс інсульт, довелося перевозити в багажнику легкового автомобіля. Також повідомляють, що студентів-медиків закликають уже зараз стати до роботи в лікарнях, бо кадрів не вистачає.

Особливо важка ситуація в Сілезії — південному промисловому регіоні, де живе чотири з половиною мільйони осіб.

Міністерство охорони здоров’я пообіцяло до кінця тижня перевезти 150–170 пацієнтів із COVID-19 із Сілезії до інших регіонів. Для цього виділили медичний літак, який готовий курсувати цілодобово.

[Адам Недзельський, міністр охорони здоров’я Польщі]:
«Через кількість нових хворих і пацієнтів, які потребують госпіталізації, ситуація в Сілезії критична. У перспективі вона теж буде критичною. Ресурси, які виділила місцева влада на боротьбу з ковідом, поступово закінчуються».

У середу в Польщі від коронавірусу померло 653 людини. Було виявлено майже 33 тисячі нових випадків зараження.

Міністр охорони здоров’я каже, що Польща досягне піка третьої хвилі пандемії цього або на наступного тижня. Влада обіцяє до кінця тижня додати в усій країні ще 3–4 тисячі ліжкомісць.

У Польщі живе 38 мільйонів людей. За весь час пандемії тут виявили більш як 2 мільйони 320 тисяч випадків зараження. Померло близько 53 тисяч осіб. Обидві дози вакцини отримало понад 2 мільйони поляків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Польща підходить до піка третьої хвилі пандеміїУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: