28.08.2024
Телеканал NTD

Фінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄС

Фінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄС

Тисячі мігрантів з африканських та близькосхідних країн чекають у Росії можливості перетнути кордон Фінляндії. Про це..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Тисячі мігрантів з африканських та близькосхідних країн чекають у Росії можливості перетнути кордон Фінляндії. Про це заявила фінський міністр внутрішніх справ Марі Рантанен. Вона сказала, що Фінляндія має інформацію, яка це підтверджує.

Фінляндія закрила кордон із Росією наприкінці минулого року. Причиною стало те, що до пропускних пунктів попрямували десятки мігрантів без потрібних для в’їзду до Євросоюзу документів. Гельсінкі звинувачує Москву в організації підвезення нелегалів до кордону. Кремль це заперечує.

МЗС Фінляндії терміново розробить законопроєкт, який дасть змогу посилити безпеку на кордоні, а також протидіяти організованій нелегальній міграції.

Уряд подасть законопроєкт до парламенту в березні.

На кордоні Фінляндії та Росії працювало дев’ять КПП. Один перестав функціонувати навесні 22-го. Торік у листопаді поступово закрили решту, крім найбільш північного переходу «Рая-Йоосеппі», яким через віддаленість майже не користуються.

Москва стверджує, що російські прикордонники пропускали лише тих, хто мав належні документи. А влада Фінляндії заявляє, що із серпня по грудень минулого року до Фінляндії з Росії прибуло більш як 1300 нелегальних мігрантів із таких країн, як Ємен, Сомалі та Сирія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: