29.11.2024
Телеканал NTD

Опозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у Туреччині

Опозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у Туреччині

Більш як половину місць на муніципальних виборах у містах Туреччини здобули опозиційні партії. Про це свідчать..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Більш як половину місць на муніципальних виборах у містах Туреччини здобули опозиційні партії. Про це свідчать дані підрахунку.

Загальнонаціональне голосування відбулося в неділю. Мер Стамбула Екрем Імамоглу домігся переобрання, обійшовши кандидата від «Партії справедливості та розвитку» президента Тайїпа Ердогана.

Народно-республіканська партія Імамоглу також перемогла в столиці Анкарі та ще в дев’ятьох великих містах і поставила там своїх мерів.

[Екрем Імамоглу, мер Стамбула]:

«Указівки віддає народ, а не одна людина. Чиновники дістають указівки від народу. Від сьогодні період одноосібного правління закінчився. Республіка та демократія тепер повним ходом ідуть уперед».

Ердоган керує Туреччиною майже два десятиліття. Перед виборами опитування показували гостру конкуренцію в Стамбулі та можливі втрати керівної партії в усій країні.

Утім, результати для політичної сили Ердогана виявилися ще гіршими, ніж очікували. Експерти кажуть, що причиною, через яку турки покарали керівну партію, стало різке зростання інфляції, а ще невдоволення релігійних виборців.

[Тайїп Ердоган, президент Туреччини]:

«31 березня для нас не кінець, а поворотний момент. Турецький народ передав свої послання політикам, використовуючи на муніципальних виборах скриньку для голосування».

Вибори також зміцнили репутацію Імамоглу як потенційного суперника Тайїпа Ердогана на майбутніх президентських виборах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Опозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідей«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаІзраїль завдав ударів по об’єктах в Ірані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: