27.12.2024
Телеканал NTD

Всесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Всесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Гаїті потребує рішучої відповіді на гуманітарну кризу. Так заявив регіональний представник Всесвітньої продовольчої програми Жан-Мартін Бауер...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Гаїті потребує рішучої відповіді на гуманітарну кризу. Так заявив регіональний представник Всесвітньої продовольчої програми Жан-Мартін Бауер. Він поспілкувався із журналістами, які зібралися в штаб-квартирі ООН.

Зі слів Бауера, почалися серйозні перебої з постачанням товарів до столиці Порт-о-Пренс.

[Жан-Мартін Бауер, працівник ВПП ООН]:

«Озброєні угруповання контролюють основні дороги до Порт-о-Пренса. Минулого тижня через обстріл постраждав порт, і він досі не працює. Це означає, що не можна потрапити до Порт-о-Пренса ні дорогою, ні морем. Повітряне сполучення з Порт-о-Пренсом теж перервано. Воно заблоковане в усій країні».

Ціни на харчі зростають, а доходи знижуються. До того ж багато хто мусив тікати з дому через діяльність банд.

[Жан-Мартін Бауер, працівник ВПП ООН]:

«Ми бачимо, що переселенців стає більше. За перші вихідні березня свій дім залишило 15 000 осіб, і загальна кількість переселенців на Гаїті перевищила 360 000».

США заявили, що виділять 100 мільйонів доларів для багатонаціональної місії, яка має відновити лад у Гаїті. Ще 33 мільйони обіцяють витратити на гумдопомогу гаїтянам. Але грошей поки що немає. З ООН кошти також не надходили.

[Жан-Мартін Бауер, працівник ВПП ООН]:

«Для гуманітарних програм на Гаїті бракує фінансів. ООН отримує на гуманітарну допомогу для Гаїті лише 2 % необхідної суми. І я не обмовився».

Бауер каже, що 200 тисяч дітей у країні на межі голоду. Люди продають речі, щоб купити їжу. Водночас багато хто харчується дешевшими продуктами, ніж раніше. Бауер закликає убезпечити гаїтян, бо однією з причин гуманітарної кризи став розгул бандитизму.

Водночас Кенія припинила готуватися до місії в Гаїті, хоч напередодні голова МВС заявив про готовність відправити тисячу поліціянтів. Річ у тім, що прем’єр-міністр Гаїті оголосив, що йде у відставку. І тепер Кенія чекає, коли буде сформовано перехідну президентську раду, з якою зможе співпрацювати її поліційний контингент.
Коротке посилання на цю сторінку:

Всесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: