27.04.2024
Телеканал NTD

Банди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машин

Банди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машин

Озброєні банди вночі підпалили кілька відкритих парковань у Порт-о-Пренсі — столиці Гаїті. Згоріли десятки легкових автомобілів,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Озброєні банди вночі підпалили кілька відкритих парковань у Порт-о-Пренсі — столиці Гаїті. Згоріли десятки легкових автомобілів, а також вантажівки та автобуси.

[працівник парковання]:

«Ми нічого не могли вдіяти, нічого не могли сказати. Просто дивилися».

[працівник парковання]:

«Неможливо підрахувати кількість згорілих автомобілів. Парковання було забите машинами. На всій цій території стояли машини».

Нині люди намагаються врятувати хоч щось уціліле.

[автомеханік]:

«Усе згоріло. Ми живемо в дуже поганий час. Це не життя. Тут неможливо жити молоді, яка має професію. Ця країна непридатна для життя».

На території деяких парковань працювали магазини та авторемонтні майстерні. Вони теж постраждали від пожежі.

[власниця магазину]:

«Мені телефоном сказали, що бандити підпалили це місце. У моєму магазині було три морозильники та 30 коробок безалкогольних напоїв. Усе згоріло».

Водночас бандити підпалили склади з меблями та матрацами, а також будівлю суду.

Озброєні угруповання в Порт-о-Пренсі ще більше активізувалися 29 лютого, коли прем’єр-міністр Аріель Анрі поїхав до Кенії. Там він домовлявся про допомогу в боротьбі з бандитизмом.

Лідери угруповань вимагали відставки прем’єра. Вони також атакували міжнародний аеропорт, а трохи пізніше взяли штурмом дві найбільші в’язниці країни. Як наслідок, звідти втекло 3700 в’язнів.

12 березня Анрі оголосив, що піде у відставку, коли буде створено перехідну президентську раду. Бандити й далі нападають. Перехідну раду досі не сформовано. Прем’єр-міністр перебуває за кордоном.

Без перехідної ради до Гаїті не можуть прибути поліціянти з Кенії. Вони мають очолити багатонаціональну місію боротьби з бандитизмом. А поки що гаїтянські силовики мають покладатися лише на власні сили. Кілька днів тому вони вбили ватажків двох великих банд.
Коротке посилання на цю сторінку:

Банди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»У Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗнов маски: у Мілані нічим дихатиМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо Венесуели

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: