26.06.2024
Телеканал NTD

Дорогий сир став для французів розрадою під час локдауну

Дорогий сир став для французів розрадою під час локдауну

Французи ще під час першого локдауну почали їсти більше якісних сирів. Коли ресторани, бари й розважальні..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Французи ще під час першого локдауну почали їсти більше якісних сирів. Коли ресторани, бари й розважальні заклади закрили, цей продукт, схоже, став розрадою.

За статистикою, у 2020 році французи купували сиру на 8 % більше, ніж у 2019. Роком раніше приріст становив 2 %.

Якщо казати про окремі сорти, то лідером стала моцарела. Її споживання зросло на 20 %. А раклет, який французи полюбляють їсти взимку з картоплею і в’яленим м’ясом, почали купувати більше на 12 %.

[Веронік Ріше-Леруж, голова місцевої асоціації сирної промисловості]:

«Ми непокоїлися, що, коли закриють ресторани й ринки, споживання сиру різко спаде. Зокрема, сирів, які називаються відповідно до їхнього місця походження. Але сталося якраз навпаки: французи підтримували й навіть компенсували відсутність продажів у ресторанах високим попитом на сири».

Ще трохи статистики. Камамбер почали купувати більше на 2 %, а сир конте — на 8 %.

[Огюстен Дену, власник магазину сиру]:
«Ми зробили невеликий внесок: допомогли людям підбадьоритися. Ми забезпечили їм мить задоволення за обіднім столом із хорошим вином, добрим хлібом і якісним сиром».

[Луїза Боннен, парижанка]:
«Ми їмо його більше для задоволення. Він смачний, і завдяки йому ліпше почуваєшся».

[Ніколя, парижанин]:
«Це одне із задоволень, яке нам, як і раніше, доступне. І різноманітність просто неймовірна, так само як і вин. Ви тільки погляньте на вітрину».

Утім, такий попит, як кажуть представники сектору, може компенсувати втрати лише частково. Туристичний і ресторанний бізнес Франції і далі зазнає збитків, бо карантинні обмеження поки тільки посилюють.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дорогий сир став для французів розрадою під час локдаунуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Як і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: