27.08.2024
Телеканал NTD

Польська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами

Польська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами

Тисячі польських фермерів протестували біля офісу прем'єр-міністра у Варшаві, спалюючи шини та кидаючи петарди. Вони, як..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тисячі польських фермерів протестували біля офісу прем’єр-міністра у Варшаві, спалюючи шини та кидаючи петарди. Вони, як і раніше, вимагають не імпортувати дешеву продукцію та скасувати екологічні норми ЄС, які, за їхніми словами, позбавляють їх засобів до існування.

[Кшиштоф, фермер]:

«Ми не згодні з вимогами “Зеленого курсу”, з обмеженням на використання хімікатів, із ввезенням нелегальних харчових продуктів, які забруднені хімікатами — ось проти чого ми виступаємо».

З часом протест переріс у сутички. Демонстрантів почали розганяти, застосовуючи сльозогінний газ та шумові гранати.

[Кшиштоф, фермер]:

«Те, що зараз відбувається — це трагедія. Ціни на нашу пшеницю та іншу продукцію такі ж, як тридцять років тому, а витрати зростають».

Фермери протестували й в інших регіонах країни, перекриваючи шосе та зупиняючи автомобільний рух.

Зараз їх підтримує найбільше в Польщі об’єднання профспілок «Солідарність», а також мисливці та працівники лісового господарства.

[Шимон, шахтар, учасник протесту]:

«Ми повинні підтримати (фермерів), бо без них ми не матимемо їжі. Нічого не буде».

Фермери в усьому Євросоюзі закликають скасувати обмеження, накладені на них планом блоку «Зелений курс», який ухвалили для боротьби зі зміною клімату, а також вимагають відновити мита на імпорт української сільськогосподарської продукції, які скасували два роки тому.

Для уряду Дональда Туска це дилема. Він прагне підтримати фермерів і водночас зберегти нормальні відносини з Києвом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Польська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: