29.11.2024
Телеканал NTD

В Індії очищають Ганг від квіткових відходів і роблять із них ароматичні палички

В Індії очищають Ганг від квіткових відходів і роблять із них ароматичні палички

Стартап в індійському місті Канпур робить із храмових квітів ароматичні палички. Щороку індійці викидають у річки..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Стартап в індійському місті Канпур робить із храмових квітів ароматичні палички. Щороку індійці викидають у річки й водойми вісім мільйонів тонн квітів, використаних під час релігійних церемоній.

[Анкіта Агарвал, голова переробного підприємства]:
«Усі пестициди й інсектициди, якими обробляли квіти, змішуються з річковою водою, і вона стає високотоксичною».

Викинуті квіти збирають, відокремлюють від сміття, а потім очищають від хімічних речовин. З отриманої сировини роблять ароматичні палички, кольорові порошки для фестивалю Холі, біогумус і навіть екологічну штучну шкіру.

[працівниця переробного підприємства]:
«Люди викидають квіти, і виникають гори сміття. А ми збираємо їх і переробляємо, тому дуже цим пишаємося».

Переробне підприємство з’явилося в Канпурі чотири роки тому. Тут працює приблизно сто осіб, здебільшого жінки. Бізнес компанії має успіх навіть під час пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії очищають Ганг від квіткових відходів і роблять із них ароматичні паличкиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: