Сочевичний дал від шеф-кухаря Шарля Гійуа — одна зі страв, які подаватимуть спортсменам на Олімпійських іграх у Парижі. Щодня для 15 тисяч осіб готуватимуть до 40 тонн продуктів, враховуючи найрізноманітніші смаки та культури. Меню вже містить 550 страв.
Гійуа відповідатиме за цілодобове постачання їжі до Олімпійського селища, що північніше Парижа. Він очолить команду з 300 осіб, яка годуватиме учасників із 206 країн.
Його компанія вже забезпечувала харчування спортсменів Відкритого чемпіонату Франції з тенісу, а також спортсменів Французького національного інституту футболу.
[Шарль Гійуа, шеф-кухар]:
«На Іграх 2024 року в Парижі ми вітатимемо весь світ за нашим столом, і тому просто чудово дістати можливість працювати над такою послугою. Звісно, найскладніше те, що буде 15 тисяч спортсменів. Це 40 тисяч приймань їжі на день».
Він додав, що 25 % інгредієнтів, які потрібні для приготування страв, будуть місцевого виробництва.
Також відкриється пекарня, і спортсменів запрошуватимуть на майстер-класи з виготовлення багетів.
Надавати послуги шеф-кухар почне 10 липня — за 16 днів до початку Олімпійських ігор. Завершиться кейтеринг 12 вересня — за чотири дні після закінчення Паралімпіади.
За словами Гійуа, щоб забезпечити всіх гостей харчуванням, у селищі цілодобово працюватиме 1000 осіб.
[Шарль Гійуа, шеф-кухар]:
«Придумуючи 550 рецептів, ми врахували різні несприйняття та алергії, етнічні, культурні та релігійні відмінності. Додали безглютенові, безлактозні продукти й, звичайно, халяльні та кошерні. Це все ви знайдете в Олімпійському селищі».
Щодня спортсменам пропонуватимуть коло 40 всіляких страв. Також на місці працюватимуть дієтологи.
Коротке посилання на цю сторінку: