19.08.2024
Телеканал NTD

Німеччина обмежить використання вакцини AstraZeneca

Німеччина обмежить використання вакцини AstraZeneca

Німеччина обмежить використання вакцини AstraZeneca від COVID-19 для людей віком 60 років і старших, а також..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Німеччина обмежить використання вакцини AstraZeneca від COVID-19 для людей віком 60 років і старших, а також високопріоритетних груп. Про це заявила канцлер Ангела Меркель.

Цей крок погодили 16 федеральних земель Німеччини. Він став відповіддю на численні випадки тромбозу мозку в пацієнтів.

[Ангела Меркель, канцлер Німеччини]:
«Рекомендації комітету щодо вакцин ґрунтуються на даних, які зібрали експерти за останні тижні, вивчаючи дуже рідкісні, але серйозні випадки тромбозу в людей, яким зробили щеплення AstraZeneca. Висновки комітету неможливо ігнорувати. Ось чому федеральний уряд і влада земель вирішили взяти їх до уваги».

Рішення може стати серйозною перешкодою для кампанії вакцинації в Німеччині.

[Єнс Шпан, міністр охорони здоров’я Німеччини]:
«Без сумніву, невдача полягає в тому, що одна з доступних нам вакцин становить ризик для певної вікової групи. До двадцять дев’ятого березня було зареєстровано 31 випадок тромбозу після вакцинування препаратом AstraZeneca. На жаль, дев’ять із них закінчилися смертю».

66-річна Ангела Меркель також сказала, що сама поки не зробила щеплення, але сподівається, що скоро матиме таку можливість.

[Ангела Меркель, канцлер Німеччини]:
«Коли прийде моя черга, я зроблю щеплення. Також препаратом AstraZeneca. Скоро моя черга може підійти. Однак слід подивитися, як ітиме процес у Берліні та різних землях».

Обмеження на використання вакцини починають діяти із середи. Раніше багато країн ЄС і решти світу через ті ж причини тимчасово припинили використовувати препарат AstraZeneca. Однак пізніше європейський регулятор оголосив, що не знайшов явного зв’язку між вакциною і випадками тромбозу. Після цього вакцинацію відновили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німеччина обмежить використання вакцини AstraZenecaУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямКаталонія почне жорстко економити воду через велику посуху

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: