28.03.2024
Телеканал NTD

Через посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходи

Через посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходи

Влада іспанської Андалусії затвердила нові заходи боротьби із сильною посухою, яка виникла в країні. Водосховища майже..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Влада іспанської Андалусії затвердила нові заходи боротьби із сильною посухою, яка виникла в країні. Водосховища майже порожні.

Це вже четвертий пакет заходів. Він містить фінансову підтримку для створення опріснювальних установок.

[Дієго Ромеро, пастух]:

«Оскільки дощу не було, рослинності немає, тому тваринам треба йти далі».

Це водосховище Гуадальтеба в провінції Малага. Місцеві жителі та пастухи кажуть, що ця посуха дуже сильна. Тут оголилися руїни села, яке було затоплене під час створення водосховища.

[Кончіта Сера, пенсіонерка]:

«Дуже скоро ми залишимося без води, а без неї ми не зможемо жити. Тому мені хотілося б, щоб якомога більше людей прийшло й побачило це водосховище».

[Хуан де Діос Торрес, пенсіонер]:

«Мені здається, що ми не сприймаємо посуху досить серйозно. Це велика та серйозна проблема. Люди завжди жили поруч із водою, але вода, схоже, не хоче мати з нами нічого спільного».

Якщо в південному регіоні не підуть рясні дощі, то вже на початку літа у великих містах, як-от Севілья, Кордова чи Малага, теж обмежать споживання води.

Варто зазначити, що посуха триває і в сусідній Португалії. У середині січня там запровадили обмеження на зрошення сільськогосподарських угідь, бо рівень води у водосховищах також опустився до мінімуму.

Як показало дослідження 2022 року, Піренейський півострів став найпосушливішим за останні 1200 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиМарокко: лазні закриті, води немаєСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНа Канарських островах протестують проти масового туризмуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: