19.03.2024
Телеканал NTD

Вогняне шоу в Ісландії: тисячі туристів поспішають до активного вулкана

Вогняне шоу в Ісландії: тисячі туристів поспішають до активного вулкана

На ісландському півострові Рейк'янес уже півтора тижня з вулкана вивергається лава. Помилуватися видовищем поспішають тисячі туристів...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

На ісландському півострові Рейк’янес уже півтора тижня з вулкана вивергається лава. Помилуватися видовищем поспішають тисячі туристів. Ця вогняна вистава розгортається за 30 кілометрів од ісландської столиці Рейк’явіка.

[турист]:
«Дуже приємно бути тут серед безлічі людей. Після 2020 року вже здається нереальним опинитися серед народу».

Нескінченна черга автомобілів на дорозі до вулкана стала звичною. Для мандрівників проклали спеціальну стежку завдовжки три з половиною кілометри. Територію поруч з активним вулканом патрулюють рятувальники. Стежать, щоб люди не зайшли до небезпечних районів.

Деякі туристи побували тут уже кілька разів.

[туристка]:
«Я приїжджаю втретє, і з кожним приїздом усе дуже змінюється. Першого разу можна було підійти прямо до кратера, постояти на краю, немов зливаючись із ним у єдине ціле. Та незабаром він почав заповнюватися лавою, яка твердне, і пройти вже неможливо. Вона ніби відштовхує нас усе далі й далі».

Вулканологи кажуть, що виверження може незабаром припинитися, а може тривати роками й навіть десятиліттями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вогняне шоу в Ісландії: тисячі туристів поспішають до активного вулканаНа Кубі закінчується паливо?Кенійська компанія рятує природу від електронного непотребуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)У Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: