28.12.2024
Телеканал NTD

Зроблений із відходів пластиковий човен спустили на воду в озері Вікторія

Зроблений із відходів пластиковий човен спустили на воду в озері Вікторія

Провівши два роки на суші, човен «Фліпфлопі» знову готовий до плавання. Його будівники кажуть, що це..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Провівши два роки на суші, човен «Фліпфлопі» знову готовий до плавання. Його будівники кажуть, що це єдине у світі судно, яке повністю зроблено з перероблених пластикових відходів.

Його кілька місяців чистили й оновлювали, а тепер спустили на найбільше озеро Африки — Вікторію.

Будівники човна кажуть, що хочуть привернути увагу до забруднення водойм на всій планеті.

[Алі Сканда Абдала, будівник човна]:

«Ми вирішили зробити човен, бо бачимо, що до океанів потрапляє дуже багато пластику».

Водночас саме озеро Вікторія потерпає не лише від надмірного вилову риби. Його воду забруднюють промислові й побутові відходи, зокрема пластик і хімікати, а також стічні води й добрива з ферм.

[Алі Сканда Абдала, будівник човна]:
«Підіть на ринок і подивіться, у що упаковано всю їжу. Вона вся в пластику, уся! Пластик слід використовувати лише для імпорту товарів, але не щоденних покупок. Інакше ми знищимо нашу прекрасну планету».

«Фліпфлопі» за три тижні обійде озера Вікторія по периметру. Тобто екіпаж побуває в Кенії, Уганді, Танзанії і знову повернеться до Кенії. Водночас він увесь час перебуватиме на борту.

[Віктор Омонді, місцевий житель]:
«Вони побудували човен, якого ми ще не бачили. З пластику, виявляється, можна зробити такі гарні речі».

Екіпаж не просто розповідатиме про захист річок та океанів. Він також закликатиме уряди африканських країн запровадити суворіші норми щодо пластику, який не можна переробити.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зроблений із відходів пластиковий човен спустили на воду в озері ВікторіяМігранти масово перебираються через загородження на кордоні та здаються прикордонникам СШАУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Столиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямКанада обмежить час роботи для іноземних студентівВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до США19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: