26.11.2024
Телеканал NTD

Бразилію хочуть озеленювати новими сортами декоративної пасифлори

Бразилію хочуть озеленювати новими сортами декоративної пасифлори

Бразилія — найбільший у світі виробник і споживач маракуї. На плантації біля міста Планалтіна агрономи вже..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Бразилія — найбільший у світі виробник і споживач маракуї. На плантації біля міста Планалтіна агрономи вже 15 років виводять нові сорти тропічних фруктів.

Раул Роза працював над створенням солодшої маракуї, щоб догодити смакам європейців.

[Раул Роза, агроном]:
«М’якуш бордової маракуї — насиченішого жовтого кольору. Кірка тонша й бордова. З м’якуша цих плодів сік смачніший».

Водночас раніше в Бразилії приділяли менше уваги самим квітам пасифлори — так називаються рослини, на яких росте маракуя. Але тепер фахівці виводять нові декоративні сорти.

[Фабіу Фалейру, агроном]:

«Сорти декоративної пасифлори виведені шляхом генетичного удосконалення, що включає схрещування різних видів. Наприклад, BRS Rubiflora виведена в результаті схрещування місцевих видів із червоними квітами з Амазонки та з білими квітами, що ростуть у савані».

Фахівці відібрали п’ять найкращих сортів, що відповідають характеристикам декоративних квітів. Вони яскраво забарвлені, стійкі до хвороб і цвітуть увесь рік.

Декоративна пасифлора призначена для озеленення великих територій як у містах, так і в селах. Її можна садити попід парканами, навколо альтанок та біля стін будівель.

Коротке посилання на цю сторінку:

Бразилію хочуть озеленювати новими сортами декоративної пасифлориВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: