19.02.2024
Телеканал NTD

Бойовики вбили 100 осіб у двох селах на заході Нігеру

Бойовики вбили 100 осіб у двох селах на заході Нігеру

На заході Нігеру озброєні бойовики атакували два села. Загинуло щонайменше 100 осіб, десятки поранено. Прем'єр-міністр країни..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

На заході Нігеру озброєні бойовики атакували два села. Загинуло щонайменше 100 осіб, десятки поранено. Прем’єр-міністр країни відвідав місце трагедії. Постраждалі села розташовані неподалік від кордону з Малі.

[Брігі Рафіні, прем’єр-міністр Нігеру]:
«У селі Чомбангу загинуло 70 осіб, а в селі Зарумдареє вбито 30 жителів. Загалом утратило життя 100 осіб. Це жахлива трагедія».

За словами очевидців, жителів сіл атакували озброєні бойовики на мотоциклах. Поки влада не назвала відповідальних за напади. Однак обіцяє провести розслідування й покарати винних.

У Нігері біля кордонів із Малі та Буркіна-Фасо неодноразово відбувалися напади на мирних жителів. Їх атакують ісламістські бойовики, пов’язані з «Аль-Каїдою», а також з «Ісламською державою в Західній Африці».

Також у Нігері відбуваються сутички між етнічними громадами, які борються одна з одною за мізерні природні ресурси.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бойовики вбили 100 осіб у двох селах на заході НігеруВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиНа Кубі закінчується паливо?Конгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: