04.05.2024
Телеканал NTD

Китайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю

Китайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю

Майстер із виготовлення повітряних зміїв Лю Чжицзян востаннє перевіряє свої роботи. Незабаром їх продемонструють на щорічному..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Майстер із виготовлення повітряних зміїв Лю Чжицзян востаннє перевіряє свої роботи. Незабаром їх продемонструють на щорічному фестивалі повітряних зміїв у його рідному місті Вейфан, що в провінції Шаньдун.

Лю підготував двох зміїв. На одному зображено китайського філософа Конфуція, який теж народився в провінції Шаньдун.

[Лю Чжицзян, виробник повітряних зміїв]:

«Основний корпус цього змія п’ять метрів завширшки та 20 метрів завдовжки. Ми можемо запустити сім штук, з’єднавши їх в одну лінію, і їх довжина буде коло 50 метрів».

Серед інших робіт Лю — ланцюжок повітряних зміїв з головою дракона, а також стоніжка з десятками метеликів, довжина якої 70 метрів.

Також став популярним повітряний змій Лю у формі китайської космічної станції.

Місто Вейфан називає себе світовою столицею повітряних зміїв. Перший фестиваль тут провели у 80-х роках минулого століття. Відтоді щороку в небо підіймаються тисячі найрізноманітніших творінь місцевих майстрів.

Лю працює в цій галузі 35 років. Каже, що використовує бамбукові планки та традиційний китайський розпис.

[Лю Чжицзян, виробник повітряних зміїв]:

«У Вейфані багато вмілих художників. Вони роблять повітряних зміїв не для продажу, а для власного задоволення, тому прагнуть вишуканості».

Компанія Тан Сіньбо також виробляє повітряних зміїв. Майстер уважає, що понад 80 % усіх повітряних зміїв у світі роблять у Вейфані.

У його компанії працює близько 20 осіб. Вони виготовляють вироби різних розмірів та кольорів для клієнтів із країн Південно-Східної Азії.

Тан навчився запускати зміїв у свого діда. Тепер бере участь у змаганнях в інших країнах.

Каже, що повітряні змії, які він запускав замолоду, дуже відрізняються від нинішніх.

[Тан Сіньбо, виробник повітряних зміїв]:

«Раніше ми їх робили з паперу чи шовку. Вони легко ламалися. Тепер ми вдосконалили їх, використовуючи нейлонову та парашутну тканини. До того ж ми використовуємо міцніші матеріали, такі як волосінь. Змії стали міцнішими».

Тан уважає, що фестиваль повітряних зміїв у Вейфані — це чудова нагода зустрітися та поспілкуватися з шанувальниками повітряних зміїв з інших країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКООдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонПрогулянка найромантичнішим садом світуВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: