29.07.2024
Телеканал NTD

Перша за 400 років: переселені бобри побудували греблю в Сомерсеті

Перша за 400 років: переселені бобри побудували греблю в Сомерсеті

В англійському графстві Сомерсет у межах охоронюваної території Ексмур з'явилася перша за 400 років боброва гребля...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

В англійському графстві Сомерсет у межах охоронюваної території Ексмур з’явилася перша за 400 років боброва гребля. Цих гризунів привезли сюди із Шотландії в січні.

Спочатку тварини тільки обгризали дерева й будівництвом зовсім не цікавилися. Однак недавно лісники побачили загату.

[Джек Сайвітер, лісник]:
«Я був трохи здивований, оскільки перше, що помітив, побачивши греблю, це обсяг роботи, який виконали бобри за відносно короткий час. Він просто феноменальний».

Процес будівництва греблі зафіксували камери-пастки. Бобри вибрали для загати злиття двох струмків.

[Джек Сайвітер, лісник]:
«Це дивовижно. З’явилася частина екосистеми, якої тут не було. У нас є ставки зі штучними спорудами, які стримують воду. Але боброві греблі з проходами створюють повноцінне середовище проживання для тварин. Такого давно не було».

Тепер фахівці чекають, коли тут з’явиться більше комах, жаб і птахів.

У Великій Британії, за винятком Шотландії, через надмірне полювання бобри зникли в дикій природі 400 років тому. У 2013 році їх виявили в графстві Девон. Також цих гризунів заселили в Глостерширі. У майбутньому їх планують завезти й до інших графств.

Бобри збільшують площу болотистих угідь. Завдяки цьому з’являється більше риби, комах, птахів і водяних щурів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перша за 400 років: переселені бобри побудували греблю в СомерсетіВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоВ Аргентині комарів опромінюють радіацією, щоби перемогти епідеміїНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїКнопки для смартфонів та інтелектуальне дзеркало: новинки CES-2024

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: