26.09.2024
Телеканал NTD

Вибори в США: як розвиваються події із судовими позовами й сертифікацією результатів

Вибори в США: як розвиваються події із судовими позовами й сертифікацією результатів

Виборчий штаб Дональда Трампа й далі подає судові позови в ключових штатах, намагаючись зупинити сертифікацію результатів,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Виборчий штаб Дональда Трампа й далі подає судові позови в ключових штатах, намагаючись зупинити сертифікацію результатів, а також домагаючись перевірки висланих поштою бюлетенів і розслідування інших можливих фальсифікацій.

Суд у Пенсільванії заборонив чиновникам штату сертифікувати результати президентських виборів 2020 року до наступного засідання, яке запланували на п’ятницю.

Цей самий суд наразі розглядає судовий позов виборчого штабу Трампа. У ньому стверджується, що ухвалена перед виборами чиновниками штату постанова, яка дозволила приймати вислані поштою бюлетені ще впродовж трьох днів після голосування, порушує конституцію США.

У Вісконсині приватна юридична фірма, яка захищає інтереси громадян, подала позов до Верховного суду штату. У ньому йдеться, що є свідчення про 144 тисячі потенційно фальшивих бюлетенів. На думку заявників, цього більш ніж достатньо, щоб поставити під сумнів результати голосування в цьому штаті. Байден лідирує у Вісконсині з відривом від Трампа всього приблизно 20 тисяч голосів.

Кілька днів тому штаб Трампа подав запит на частковий перерахунок голосів у Вісконсині. Він має завершитися до 1 грудня.

У штаті Невада також подано кілька судових позовів, які підіймаються вгору судовими інстанціями. Однак попри це Верховний суд штату вирішив сертифікувати результати виборів у Неваді. Він затвердив перемогу Джо Байдена, який відірвався від Трампа на 33 тисячі голосів.

Тим часом у судових позовах, поданих у штаті, ідеться про масштабні фальсифікації. Відповідно до одного зі свідчень, приблизно 15 тисяч осіб, які проголосували в Неваді, також віддали свої голоси в інших штатах.

У Джорджії на запит виборчого штабу Трампа триває другий перерахунок голосів. Водночас за інформацією організації, яка аналізує дані щодо голосування в штаті, тисячі людей віддали свої голоси, використовуючи адреси поштових служб і комерційних організацій.

Однак відповідно до закону штату, у бюлетені має бути вказана фактична адреса проживання людини. Закон також говорить, що той, хто свідомо надає неправдиву інформацію, постане перед судом. Максимальне покарання за такий злочин — до 10 років в’язниці чи штраф до 100 тисяч доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вибори в США: як розвиваються події із судовими позовами й сертифікацією результатівТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного закону

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: