25.04.2024
Телеканал NTD

Качинський звинуватив опозицію в підтримці протестів проти заборони абортів

Качинський звинуватив опозицію в підтримці протестів проти заборони абортів

Лідер керівної в Польщі партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський, який також обіймає посаду віцепрем'єр-міністра, звинуватив..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Лідер керівної в Польщі партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський, який також обіймає посаду віцепрем’єр-міністра, звинуватив опозиційних політиків у тому, що вони допомагають поширювати в країні COVID-19.

Після того як у Польщі ввели майже повну заборону на аборти, у містах виникли протести. Під час виступу Качинського протестувальники намагалися прорватися до будівлі парламенту. Їх спиняла поліція.

Водночас багато опозиційних політиків підтримало протести.

Качинський сказав, що символ протестів — червона стріла — нагадує знак, який часто використовують неонацисти. Правда, він зазвичай чорний.

[Ярослав Качинський, віцепрем’єр-міністр Польщі]:
«По-перше, зніміть ці неонацистські стріли. По-друге, усі протести, які ви підтримували і в яких досі берете участь, коштують життя багатьом людям. На ваших руках їхня кров».

Качинський попередив законодавців, що вони муситимуть відповідати за свої дії.

[Ярослав Качинський, віцепрем’єр-міністр Польщі]:
«Щойно відновиться верховенство закону, багато хто з вас опиниться у в’язниці».

Аборти в Польщі опинилися під забороною після того, як Конституційний суд ухвалив рішення, що переривання вагітності через патологію плода не відповідає основному закону. Раніше 98 % абортів у країні робили, указуючи саме цю причину.

Тепер же аборт у Польщі можна зробити лише в разі зґвалтування, інцесту або коли вагітність загрожує життю жінки.

Протести через таку ухвалу часто супроводжуються сутичками. Демонстранти перекривають рух автомобілів, заважають проводити церковні служби та розмальовують стіни храмів.

У країні, де більша частина населення — католики, такі протести — велика рідкість.
Коротке посилання на цю сторінку:

Качинський звинуватив опозицію в підтримці протестів проти заборони абортівВеликі повені на півночі Іраку: є загибліУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Лісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: