30.02.2024
Телеканал NTD

Дипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Дипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Між Мексикою та Еквадором спалахнув дипломатичний скандал. Працівники мексиканського посольства покинули країну. Їх відкликали після того,..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Між Мексикою та Еквадором спалахнув дипломатичний скандал. Працівники мексиканського посольства покинули країну. Їх відкликали після того, як у диппредставництво увірвалася еквадорська поліція, щоб арештувати ексвіцепрезидента Еквадору Хорхе Гласа.

Минулого тижня Еквадор також оголосив персоною нон грата посла Мексики.

Хорхе Глас ховався в посольстві з грудня, коли видали ордер на його арешт у зв’язку зі звинуваченням у корупції.

Еквадор заявив, що Мексика незаконно надає притулок Гласу, якого двічі засудили за звинуваченням у хабарництві.

У суботу він уже постав перед судом.

Арешт спровокував глобальний осуд Еквадору. Згідно з міжнародним правом, посольство — це суверенна територія країни, яку воно представляє.

Міністр МЗС Мексики Алісія Барсена заявила, що 18 держав Латинської Америки, десять європейських країн та північноамериканські сусіди осудили дії Еквадору в посольстві Мексики.

[Алісія Барсена, міністр закордонних справ Мексики]:

«Такого не було ні в історії Мексики, ні в новітній історії Латинської Америки. Навіть у найгірші часи диктатор Піночет не насмілювався заходити на територію посольства Мексики в Чилі».

У 2017 році Гласа засудили до шести років в’язниці за одержання хабаря від бразильської будівельної фірми в обмін на надання їй державних контрактів.

Йому також висунули окремі звинувачення в хабарництві. Після цього він заявив, що став жертвою політичного переслідування. Уряд Еквадору це звинувачення відкидає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: