25.08.2024
Телеканал NTD

У шести штатах досі не оголосили переможця виборів президента США

У шести штатах досі не оголосили переможця виборів президента США

Попри те, що більша частина великих ЗМІ говорить про перемогу Джо Байдена на виборах у США,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Попри те, що більша частина великих ЗМІ говорить про перемогу Джо Байдена на виборах у США, результати в шести штатах досі не є остаточними. Там розглядають судові позови й перераховують голоси.

У “підвішеному стані” Вісконсин, Мічиган, Пенсильванія, Джорджія, Невада та Аризона.

Нещодавно в Джорджії постановили повністю і вручну перерахувати всі бюлетені. Згідно з останніми даними, там Байден обганяв Трампа на 14 тисяч голосів. Настільки незначний відрив і став приводом для перерахунку. Рішення ухвалили на тлі заяв штабу Трампа про порушення й фальсифікації під час підрахунку бюлетенів у цьому штаті. До 20 листопада за законом тут повинні оголосити остаточного переможця.

У Вісконсині теж усе йде до перерахунку. Тут Байден випереджає Трампа всього на 20 тисяч голосів — це близько шести десятих відсотка. Перерахунок призначають, якщо розрив не перевищує одну десяту відсотка. Водночас спікер законодавчих зборів штату висловив занепокоєння через повідомлення про фальсифікації і вкидання бюлетенів, що прийшли поштою.

У Мічигані ж тих, хто проголосував, виявилося на 240 тисяч більше, ніж зареєстрованих жителів, яким уже є 18 років. До того ж не кожен старший за 18 років житель штату може голосувати, бо частина населення — іммігранти. Також прессекретар Білого дому недавно оголосила, що вона на руках має сотні офіційних свідчень людей про порушення під час виборів у Мічигані.

Зокрема, у них ідеться, що величезна кількість бюлетенів була з однаковими підписами, а також що одні й ті ж бюлетені по кілька разів проганяли через машини для голосування.

Пенсильванія — ще один важливий штат, де багато виборників. Недавно Руді Джуліані, юрист Дональда Трампа, сказав, що в містах Філадельфія й Піттсбург було подано понад 650 тисяч незаконних бюлетенів. Тобто жоден із них не змогли перевірити спостерігачі від Республіканської партії. Відповідно до закону штату, під час підрахунку повинні бути представники обох політичних сил. Команда Трампа подала до суду.

В Аризоні, де підрахували 98 % бюлетенів, Байден лідирує з відривом усього 10 тисяч голосів. Там теж усе йде до перерахунку. Подано позов, згідно з яким у найбільшому окрузі Марікопа працівники виборчої комісії неправильно інструктували людей, що приходили голосувати особисто, через що автомати не враховували їхніх голосів.

А Джо Байден уже почав виконувати обов’язки президента. Він провів телефонні переговори з лідерами низки країн, зокрема Японії, Південної Кореї та Австралії.

Але не всі лідери поки визнають його переможцем. Так, президент Мексики ще раз зазначив, що привітає переможця тільки, коли завершаться всі судові процеси.
Коротке посилання на цю сторінку:

У шести штатах досі не оголосили переможця виборів президента СШАООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службу137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніНирки — у центрі нової кризи в НепаліТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуВеликі повені на півночі Іраку: є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: