27.06.2024
Телеканал NTD

Вакцини, клімат та економічне відновлення: саміт «Великої двадцятки» пройшов онлайн

Вакцини, клімат та економічне відновлення: саміт «Великої двадцятки» пройшов онлайн

Пандемія і майбутнє відновлення економік стали головними темами дводенного саміту «Великої двадцятки». Онлайн-конференція відбулася під головуванням..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Пандемія і майбутнє відновлення економік стали головними темами дводенного саміту «Великої двадцятки». Онлайн-конференція відбулася під головуванням Саудівської Аравії, яка наступного місяця передає президентство Італії.

[Мухаммед ібн Салман, наслідний принц Саудівської Аравії]:
«Ця пандемія не знає кордонів. Вона поширилася на всі країни й прямо або побічно торкнулася кожного на цій планеті. І все це підвищило важливість і роль “Великої двадцятки”. Лідери G20 зустрілися двічі за час головування однієї країни. Такого не було з часів заснування клубу».

[Джузеппе Конте, прем’єр-міністр Італії]:
«Я впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо дійти до поворотного моменту в протистоянні коронавірусу. Наша відповідальність як лідерів полягає в тому, щоб зробити людство здатним реагувати на майбутні кризи швидко й ефективно».

Лідери провідних країн також обговорили, як чесно й швидко розповсюдити вакцини проти коронавірусу, коли вони надійдуть на ринок.

[Еммануель Макрон, президент Франції]:
«Ми повинні також підготуватися до іншої битви. Ми маємо бути готовими зробити вакцину доступною на міжнародній арені. Чи будемо ми готові до того, що, коли вакцина вийде на ринок, вона буде доступна для всіх?»

[Ангела Меркель, канцлер Німеччини]:
«Щоб зупинити пандемію, кожна країна повинна мати доступ до вакцини. Виділених на це грошей поки недостатньо. Тому я закликаю всіх вас підтримати цю важливу ініціативу».

А Дональд Трамп ще раз пояснив, чому він вивів свою країну з Паризької кліматичної угоди.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Щоб захистити американських робітників, я вивів США з нечесної та однобокої Паризької кліматичної угоди, вона була дуже несправедливою щодо США. Паризьку хартію було розроблено не для того, щоб врятувати клімат. Її було розроблено, щоб убити економіку США. Я відмовився втрачати мільйони робочих місць американців і відправити трильйони американських доларів найбільшим у світі забруднювачам довкілля. А саме це б і сталося. Після виходу з угоди ми скоротили викиди СО2 більше, ніж будь-яка інша країна світу».

Водночас його суперник у президентських перегонах Джо Байден обіцяє знову зробити США частиною цієї угоди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вакцини, клімат та економічне відновлення: саміт «Великої двадцятки» пройшов онлайнНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: