23.10.2024
Телеканал NTD

Розрив між Байденом і Трампом в Аризоні скорочується

Розрив між Байденом і Трампом в Аризоні скорочується

Президентські перегони в кількох штатах США ще далекі від завершення. Так, в Аризоні, де багато хто..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Президентські перегони в кількох штатах США ще далекі від завершення. Так, в Аризоні, де багато хто прогнозував перемогу Джо Байдена, розрив між кандидатами скорочується й зараз становить 0,45 %. Якщо остаточна різниця буде меншою за 0,1 відсотка, то закон вимагатиме автоматичного перерахунку голосів.

У штаті залишилося опрацювати коло 80 тисяч бюлетенів.

Аризона — один із трьох провідних штатів, де велика кількість виборників. У ньому штаб Трампа й Республіканський національний комітет уже звернулися до суду. У позові, поданому 7 листопада, стверджується, що під час особистого голосування не враховувалися голоси виборців, бо працівники дільниць давали неправильні вказівки.

Президент Дональд Трамп заявив про шахрайство на виборах і сказав, що нині заяви про перемогу передчасні. Загалом його штаб подав судові позови в Пенсильванії, Вісконсині, Джорджії, Аризоні, Неваді та Мічигані. У вівторок президент сказав, що його кампанія просувається вперед і що зрештою його буде оголошено переможцем виборів 2020 року.

Те ж саме сказав і держсекретар Майк Помпео.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Буде плавний перехід до другої адміністрації Трампа. Ми готові. Світ спостерігає за тим, що тут відбувається. Ми збираємося підрахувати всі голоси. Коли процес буде завершено, ми визначимо виборників».

Водночас Байден оголосив про свою перемогу й про те, що ніщо не зупинить передання влади в уряді США.

[Джо Байден, кандидат у президенти США]:
«Ми вже починаємо перехідний процес, ми в процесі. І те, що адміністрація не може прийняти нашу перемогу, зовсім не змінює динаміку й те, що ми можемо зробити».

Низка американських ЗМІ вже називає Байдена обраним президентом США. Однак не всі. Також не всі світові лідери привітали колишнього віцепрезидента з перемогою. Деякі кажуть, що чекатимуть результату всіх судових розглядів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Розрив між Байденом і Трампом в Аризоні скорочуєтьсяШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: