26.10.2024
Телеканал NTD

Вірменія й Азербайджан підписали договір про завершення конфлікту в Нагірному Карабасі

Вірменія й Азербайджан підписали договір про завершення конфлікту в Нагірному Карабасі

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив, що підписав угоду з лідерами Азербайджану й Росії про завершення воєнного..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив, що підписав угоду з лідерами Азербайджану й Росії про завершення воєнного конфлікту в Нагірному Карабасі. Цьому передував більш як місяць кровопролиття.

Президент Нагірно-Карабаської Республіки Араїк Арутюнян написав у фейсбуці, що договір повинен якомога швидше покласти край війні.

За умовами угоди Азербайджан та Вірменія зупиняться на своїх нинішніх позиціях. Уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі та вздовж коридору, який сполучає Нагірний Карабах і Вірменію, розташуються російські миротворці. А біженці повернуться додому до Нагірного Карабаху.

Сторони ще домовилися обмінятися військовополоненими й тілами загиблих.

Після заяви прем’єр-міністра Вірменії про нову угоду кілька тисяч протестувальників зібралося біля урядової будівлі в Єревані, щоб висловити незгоду з договором.

Азербайджан каже, що з 27 вересня захопив велику частину території Нагірного Карабаху, яку втратив під час війни 1991‒94 років.

Припускають, що під час нинішнього конфлікту загинуло кілька тисяч людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вірменія й Азербайджан підписали договір про завершення конфлікту в Нагірному КарабасіРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: