29.04.2024
Телеканал NTD

Окружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату Техас

Окружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату Техас

У США окружний апеляційний суд скасував новий міграційний закон, ухвалений у Техасі. Той дозволяв владі штату..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

У США окружний апеляційний суд скасував новий міграційний закон, ухвалений у Техасі. Той дозволяв владі штату затримувати й судити підозрюваних у незаконному перетині кордону з боку Мексики.

Закон робив нелегальним в’їзд або повторний в’їзд до Техасу з іншої країни, а також дозволяв суддям зобов’язувати порушників залишити Сполучені Штати Америки. Також він передбачав до 20 років в’язниці для тих, хто відмовився би підкоритися.

Адміністрація президента-демократа Джо Байдена заявила, що цей закон зазіхнув на повноваження в галузі міграційного законодавства, які належать федеральному урядові.

У лютому федеральний суд заблокував набрання законом чинності. Але недавно Верховний суд дав законопроєкту зелене світло. Однак пізніше окружний апеляційний суд у Новому Орлеані відновив судову заборону. Він також відхилив апеляцію Техасу.

Водночас ще один караван мігрантів із Центральної та Південної Америки на початку тижня вирушив до США з півдня Мексики.

[Антоніо Пенья, мігрант із Гондурасу]:

«Ми шукаємо альтернативу, легальний спосіб, але багато людей уважає за краще переходити кордон нелегально. Ми йдемо в каравані, щоб мирно дістатися до кордону. І ми просимо їх впустити нас до США законним шляхом».

Недавно Мексика запропонувала венесуельським мігрантам щомісячну плату — 110 доларів, якщо ті відмовляться йти в каравані й почнуть працювати. Але багато мігрантів уважає, що це обман, і що їх просто хочуть зупинити.

Зазначимо, що міграція та безпека кордону з Мексикою — гаряча тема напередодні президентських виборів, що пройдуть у США в листопаді.

Кандидат республіканців Дональд Трамп у разі перемоги обіцяє відновити та розширити міграційні обмеження, які він запровадив раніше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Окружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»В Україні новий головнокомандувачЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: