26.08.2024
Телеканал NTD

Десятки тисяч качок очищають рисові поля в Таїланді

Десятки тисяч качок очищають рисові поля в Таїланді

Ця дивовижна картина — частина сільськогосподарських традицій Таїланду. Зграя з 10 тисяч качок швидко чимчикує на..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ця дивовижна картина — частина сільськогосподарських традицій Таїланду. Зграя з 10 тисяч качок швидко чимчикує на рисові поля. Кілька сотень метрів шляху долають безпомилково.

Урожай рису вже зібрано, але тут, на 67 гектарах, є чим поживитися. Качки працюють як «санітари». Виїдають бур’яни й комах-шкідників. Це також безкоштовна годівля на свіжому повітрі.

[Апіват Чалермклін, птахівник]:
«Для птахівників плюс у тому, що так ми зменшуємо витрати на годування, а фермерам, які вирощують рис, качки допомагають знищувати шкідників. Так їм знадобиться менше хімікатів і пестицидів».

Ці качки британської м’ясо-яєчної породи — ще молодняк. Прибули прямо з розплідника. Попереду — п’ять місяців вільного випасу. Ця практика дуже поширена в «рисових» регіонах Таїланду. Потім їх повернуть на птахоферму.

[Пранг Сіпіпат, фермер]:
«Вони з’їдають золотих яблучних равликів і непотрібне рисове лушпиння з минулого врожаю. Качки також утоптують рештки торішніх стебел, що полегшує нам оранку».

Таїланд — другий за величиною експортер рису світу. Урожай тут зазвичай збирають тричі на рік. У цьому тайському регіоні на полях «працюють» чотири армії качок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десятки тисяч качок очищають рисові поля в ТаїландіНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: