04.12.2024
Телеканал NTD

На грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

На грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Червоні троянди покладають на могили емігрантів на грецькому острові Лесбос. Усі вони загинули під час спроби..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Червоні троянди покладають на могили емігрантів на грецькому острові Лесбос. Усі вони загинули під час спроби дістатися Європи. І на могилах багатьох немає ані імені, ані дати народження.

Через майже десять років, відколи на цьому полі поховали перші тіла емігрантів, волонтери перетворили занедбану й зарослу ділянку на нормальне кладовище.

Активісти витратили місяці, щоб розчистити, знайти та підрахувати могили, які за роки зникли під високою травою та бур’янами.

[Фабіола Веласкес, засновниця проєкту]:

«Найскладнішим завданням було ідентифікувати могили, які вже тут є. Вони заросли травою та кущами, на них не були вказані правильні дати, імена чи інші дані. На жаль, ми не змогли знайти офіційного списку, тому просто працювали з тим, що могли знайти в полі».

Могили, які заледве можна було знайти по шматку мармуру чи палиці, тепер позначені білими плитами.

Деякі волонтери, які допомагали створювати кладовище, теж емігранти.

[Сохраб Ширзад, емігрант з Афганістану]:

«Це дуже важливо для всіх, а також для нас, бо всі приходять по нову надію, нове життя, новий шанс».

[Гергард Траберт, голова некомерційної організації]:

«Тут багато людей невідомі. Люди вмирають тут, в Егейському морі, і як громадянин Європи я не можу з цим погодитися».

Створила проєкт Фабіола Веласкес, яка народилася в Чилі. Вона фізіотерапевт і керує медичною благодійною організацією на Лесбосі. За її словами, упорядкування місця поховання — це акт гуманності.
Коротке посилання на цю сторінку:

На грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівНа Канарських островах протестують проти масового туризмуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїУ Кенії зростає кількість жертв повенейЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: