27.09.2024
Телеканал NTD

Ізраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Ізраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Агентство ООН для допомоги палестинцям (БАПОР) найняло понад 450 військових оперативників із ХАМАСу та інших збройних..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Агентство ООН для допомоги палестинцям (БАПОР) найняло понад 450 військових оперативників із ХАМАСу та інших збройних угруповань. Про це заявили ізраїльські військовики, додавши, що їхня країна передала цю інформацію Організації Об’єднаних Націй.

[Даніель Хагарі, представник ізраїльської армії]:

«Понад 450 працівників БАПОР — бойовики терористичних угруповань у Секторі Гази. Понад 450. Це не просто збіг, це систематичний процес. Не можна стверджувати, що про це не знали. ХАМАС експлуатує гуманітарні організації та використовує їх для скоєння злочинів проти людяності».

БАПОР уже перебуває в центрі дипломатичного скандалу. Раніше Ізраїль звинуватив агентство в тому, що багато його працівників одночасно є членами ХАМАСу, і деякі з них 7 жовтня навіть брали участь у нападі на Ізраїль.

Відтоді США та інші країни припинили фінансувати агентство.

У відеозверненні для преси офіційний представник ізраїльської армії Даніель Хагарі продемонстрував голосові записи, на яких, за його словами, працівники БАПОР обговорювали свої дії під час нападу, зокрема в’їзд до Ізраїлю та викрадення ізраїльських жінок.

Раніше в понеділок група експертів ООН повідомила, що є «розумні підстави вважати», що 7 жовтня в деяких місцях відбувалося сексуальне насильство, зокрема й групові зґвалтування.

Водночас голова БАПОР Філіпп Лаззаріні розкритикував заяву Біньяміна Нетаньягу про те, що його агентство не буде частиною повоєнного Сектора Гази. Але він не згадав останніх звинувачень, висунутих ізраїльськими військовиками.

Раніше того ж дня Лаззаріні повідомив Генеральній асамблеї ООН, що БАПОР ледве зводить кінці з кінцями після того, як 16 країн відмовилися виділити йому 450 мільйонів доларів.

У БАПОР працює 13 000 жителів Сектора Гази. Вони керують школами, клініками та іншими соціальними службами, а також розподіляють гуманітарну допомогу.

Ізраїль пообіцяв наступати доти, доки не знищить ХАМАС і не визволить 134 заручники, яких утримують у Секторі Гази.

Ісламістське угруповання утримує контроль над анклавом. Раніше воно обіцяло знищити Ізраїль.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілУ Кенії люди гинуть від повенейНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: