20.04.2024
Телеканал NTD

Перший у Сінгапурі магазин мурах процвітає

Перший у Сінгапурі магазин мурах процвітає

Здебільшого люди просто хочуть їх позбутися. Але для одного підприємця із Сінгапуру розведення мурах стало прибутковим..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Здебільшого люди просто хочуть їх позбутися. Але для одного підприємця із Сінгапуру розведення мурах стало прибутковим бізнесом.

У таких країнах, як США й Канада, мурашиними фермами в домашніх умовах уже нікого не здивуєш. Але для Сінгапуру це новинка. У Південно-Східній Азії до цих дрібних комах ставляться як до шкідників.

[житель Сінгапуру]:
«Це просто безумство. Інших слів не знайду. Якщо скажете, що комусь це подобається, то напевно це більше виняток, ніж правило».

Магазин «Просто мурашки» відкрився в Сінгапурі наприкінці лютого.

Продажу завадили карантинні заходи, але в липні справи в магазині пішли вгору. У планах — співпраця зі школами.

[Джон Е, засновник проекту]:
«Хочу відкинути забобони. Пояснити дітям і молоді, що насправді мурахи вельми корисні. Вони дуже важливі для екосистеми. Ми можемо навчитися в мурашок скромності, цілеспрямованості й багато чого ще. Список можна продовжувати нескінченно. Мурахи просто неймовірні».

Тут продають місцевих мурах, яких Джон зі співробітниками ловить на всьому острові після дощів.

[Джон Е, засновник проекту]:
«Коли небо ще темне від хмар, ми виходимо на пошуки. Зазвичай мурах можна зустріти в торгових автоматах, на стелях чи просто на землі. Це забирає багато часу — слід бути в потрібному місці в потрібний час».

Господар магазину розводить мурах уже три роки. Усього їх тут 30 видів. У продажу — і живі черв’яки, які для мурах — корм. Ще їх годують медом і фруктами.

[покупець]:
«Я насправді хотів би їх завести. Зараз я зайшов подивитися й зрозуміти, які мурахи підійдуть такому новачкові, як я. Уже маю рибок, і мурахи були би продовженням. Це майже як рибки, лише в тераріумі».

Мурашині ферми коштують від 10 до 200 доларів США. Набір для початківця складається з матки й кількох комах-робітників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший у Сінгапурі магазин мурах процвітаєРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: