24.02.2024
Телеканал NTD

На розчищення нью-йоркського парку від бур’янів запросили кіз

На розчищення нью-йоркського парку від бур'янів запросили кіз

Недалеко від штаб-квартири ООН і найбільшого фінансового району США пасеться стадо кіз. Цих рогатих помічників запросили..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Недалеко від штаб-квартири ООН і найбільшого фінансового району США пасеться стадо кіз. Цих рогатих помічників запросили до одного з парків Нью-Йорка для виконання дуже важливої місії. Та кози завиграшки з нею справляються, адже вони мають просто їсти все навколо.

За літо парк заріс бур’янами. Їх не пололи, бо у зв’язку з пандемією економили гроші.

І тепер кози зайняті своїм улюбленим ділом.

[Кендіс Томпсон, менеджер парку]:

«Упоратися з бур’янами нам допомагають рогаті помічники. У нас цього тижня 20 кіз, які їдять в’юнкі рослини, шовковицю, черемху й усе, чого в парку стало занадто багато».

Хоч площа парку й вісім тисяч квадратних метрів, однак козам, щоб його розчистити, часу треба небагато.

[Кендіс Томпсон, менеджер парку]:
«Мені, щоб переробити на компост таку кількість зелені, треба не відомо, скільки трудитися. А ці кози розв’яжуть проблему всього за три дні. Вони з’їдять рослини, а потім повернуть у землю добриво, яке забезпечить прекрасні умови, щоб наступної весни посадити нові рослини».

Подивитися на незвичне видовище зійшлися місцеві жителі.

[Джекі Тоскано, жителька Нью-Йорка]:
«Прекрасно, що містяни дізнаються про інші природніші способи, про те, що наш світ може бути маленьким і що деякі справи можна виконувати на місцевому рівні й більш здоровим способом».

[Том Дженкінс, житель Нью-Йорка]:
«Дуже заспокоює. У світі стільки всього відбувається. А тут просто вода, кози та зелень».

[Малкольм Геннон, житель Нью-Йорка]:
«Ми стоїмо біля річки. А вони прямо тут, тоді як ферми тут немає!»

Коротке посилання на цю сторінку:

На розчищення нью-йоркського парку від бур’янів запросили кізСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Шістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиМарокко: лазні закриті, води немаєООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Як і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: