25.03.2024
Телеканал NTD

Оцет і пиво з китайських фініків: креатив з Австралії

Оцет і пиво з китайських фініків: креатив з Австралії

Для фермера Бена з Австралії вирощування плодів унабі — справа життя. Ця рослина, що родом із..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Для фермера Бена з Австралії вирощування плодів унабі — справа життя. Ця рослина, що родом із Китаю, стає популярною на Зеленому континенті.

Унабі рекордсмен за вмістом вітаміну С. За цим показником він вдесятеро перевершує цитрусові. Свіжий плід на смак нагадує соковите яблуко, а сушений — фінік.

[Бен Вадделоу, фермер]:
«Коли я вперше почав експериментувати з унабі, їх було важко продавати. За 20 років усе змінилося. Тепер набагато більше виробників вирощують їх у всій Австралії».

Цього року через пандемію урожай збувати важко.

Тож у Бена виникла ідея робити з плодів унабі оцет.

[Бен Вадделоу, фермер]:
«Цього року через COVID-19 у нас залишилося більше фруктів, їх стало складніше збути. Ми зрозуміли, що потрібно щось робити. Не можна просто залишити їх гнити на землі».

Інша сім’я фермерів вирішила робити з унабі пиво. Для цього налагодили співпрацю із заводом.

[Льюїс Машмедт, співробітник броварні]:
«Спочатку було абсолютно незрозуміло, що із цим робити, інформації дуже мало. Ніхто раніше не варив великі обсяги пива з унабі. Це не те, що можна заґуґлити. Пиво роблять із величезної кількості інгредієнтів, але не з унабі».

Урочиста мить: з конвеєра знімають першу комерційну партію.

[Маркус Мілтенофф, фермер]:
«Це фантастика — використати те, що могло піти у відходи. Позбуваєшся сміття в саду й збільшуєш прибуток. І так, тепер у нас фантастичний продукт, який можна продавати на національному рівні».

Одна банка пива коштує приблизно 3 долари США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оцет і пиво з китайських фініків: креатив з АвстраліїЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: