27.04.2024
Телеканал NTD

В Австралії собака-терапевт допомагає лікарям розслабитися

В Австралії собака-терапевт допомагає лікарям розслабитися

Це Розі — собака-терапевт, завдання якої підіймати медикам настрій. Розі працює в одній із лікарень австралійського..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Це Розі — собака-терапевт, завдання якої підіймати медикам настрій. Розі працює в одній із лікарень австралійського міста Бендіго. До обов’язків собаки входить знижувати рівень стресу працівників, які по багато годин працюють на передовій боротьби з коронавірусом.

[Мішель Старес, головлікар]:
«Дивовижно, як собака впливає на людину, зокрема на персонал нашої лікарні. Завдяки їй маємо більше сил піклуватися про пацієнтів».

Життєрадісна Розі працює на рівні емоцій. Серед її інструментів — дати себе погодувати й погладити, а ще виляння хвостом. Після важкого робочого дня зустріч із собакою — довгоочікувана хвилина відпочинку.

[Рене Шерідан, медсестра]:
«Наша робота тяжка, а останнім часом стало ще важче. Але коли бачиш Розі, здається, усі труднощі зникають».

Розі почала приходити до цієї лікарні наприкінці минулого року для експерименту. Очевидно, що він удався — 100 % опитаних членів медперсоналу підтвердили, що собака дійсно знімає напругу.

[Рене Шерідан, медсестра]:
«Є безліч психологічних моментів, які людям складно виразити словами. А побачиш собаку чи просто дружньо з кимось поговориш — і на душі відразу легше».

[Мішель Старес, головлікар]:
«Це фантастика. Ефект лише позитивний. Усі нетерпляче чекають, коли приведуть собаку».

Каністерапію у світі широко застосовують із 70-х років минулого століття. Але, згідно з історичними записами, собак використовували в терапевтичних процесах ще у XVIII столітті.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії собака-терапевт допомагає лікарям розслабитисяНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: