29.05.2024
Телеканал NTD

Мігранти на острові Лесбос після пожежі не хочуть селитися в тимчасовому таборі

Мігранти на острові Лесбос після пожежі не хочуть селитися в тимчасовому таборі

Влада Греції намагається переконати мігрантів на острові Лесбос оселитися в тимчасовому наметовому містечку. Коло 12 тисяч..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Влада Греції намагається переконати мігрантів на острові Лесбос оселитися в тимчасовому наметовому містечку. Коло 12 тисяч людей опинилися тут без даху над головою після пожежі в таборі «Морія», яка знищила майже всі будівлі.

Однак люди не поспішають селитися в наметах. Вони вимагають, щоб їм дозволили відправитися на материкову частину Греції.

[Мустафа, мігрант з Афганістану]:
«Тут, як бачите, побудували новий табір. Нас хочуть туди перемістити. Але там погано. Це буде таке ж пекельне місце, як “Морія”. Мені здається, що тут ліпше, бо там ми як у тюрмі, виходити не можна. Як бачите, на вулиці опинилися і інваліди, і вагітні».

Тим часом міністр у справах міграції Греції закликав людей якнайшвидше оселитися в таборі.

[Нотіс Мітарачі, міністр з питань міграції Греції]:
«Ми вважаємо, що за найближчі кілька днів усі перемістяться до укриттів. Деякі вирішили, що, якщо залишатимуться на вулиці, то зможуть перебратися на материкову частину або до інших країн Євросоюзу. Однак будь-які переміщення відбуватимуться поступово й організовано. І, безумовно, це будуть люди з тимчасового табору».

У всіх, хто прибуває до тимчасових притулків, беруть аналізи на новий коронавірус. Як мінімум у семи осіб його вже виявили. Хворих помістили на карантин.

[Манос Логотетіс, представник міністерства міграції Греції]:
«Тут є представники головного управління органів охорони здоров’я. Вони враховують усі випадки зараження коронавірусом. Також у таборі є зона ізоляції. Її охороняє поліція».

На острові Лесбос живе 86 тисяч осіб. Водночас там перебуває понад 12 тисяч мігрантів. Влада Греції за останні місяці вже перевезла з острова на материк понад 13 тисяч біженців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мігранти на острові Лесбос після пожежі не хочуть селитися в тимчасовому таборіКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Мігранти масово перебираються через загородження на кордоні та здаються прикордонникам СШАДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуКаталонія почне жорстко економити воду через велику посуху100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: