29.08.2024
Телеканал NTD

Мер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Мер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Мер Венеції пояснив, навіщо потрібна плата за відвідування історичної частини міста. Збір почнуть стягувати з 25..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Мер Венеції пояснив, навіщо потрібна плата за відвідування історичної частини міста. Збір почнуть стягувати з 25 квітня. Туристам, які не залишатимуться на ніч, доведеться платити 5 євро. Це правило поширюється не на всі дні, а лише на певні, коли гостей найбільше.

[Луїджі Бруньяро, мер Венеції]:

«Мільйони людей хочуть приїхати й приїздять до Венеції. Ми думаємо, що із семи мільярдів людей у світі кожен мріє хоча б раз побувати у Венеції. Але я підрахував, що фізично вони не зможуть цього зробити. Якщо помножити кількість людей на роки їхнього життя, побажавши кожному прожити 100 років, і припустити, скільки днів вони можуть провести у Венеції, то зрозуміло, що їм просто забракне місця».

Політику плати за відвідування Венеції розробили через надмір у місті туристів. Водночас 80 % мандрівників приїжджають на один день без ночівлі та витрачають мало грошей. Туристичному сектору це не так вигідно.

Тепер усі мандрівники муситимуть реєструватися на спеціальному сайті й отримувати QR-код. За одноденне відвідування доведеться сплатити збір. Виняток передбачено для дітей віком до 14 років та тих, хто приїжджає через роботу, навчання або до рідних.

[Луїджі Бруньяро, мер Венеції]:

«У нас будуть проходи без турнікетів. Перед входом людям нагадуватимуть, що потрібен QR-код і не можна ставати в чергу без необхідних документів, бо виникнуть проблеми. Якщо хтось не знає про QR-код або його не отримав, то залишається єдиний варіант — зайти в інтернет і легко завантажити код».

Поліціянти та вповноважені інспектори проводитимуть вибіркове перевіряння. Порушникам загрожуватиме штраф до 300 євро.

Щороку Венецію відвідує понад 20 мільйонів туристів. Водночас в історичній частині міста живе лише 50 000 осіб, хоча колись тут їх було 175 000. На думку влади, якщо чисельність впаде до 40 000 осіб, то історична частина Венеції втратить життєздатність.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаНирки — у центрі нової кризи в НепаліНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяУ Кенії люди гинуть від повеней

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: