28.08.2024
Телеканал NTD

Часті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Часті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Постійні мікроземлетруси. Така реальність тисяч людей, які живуть над лінією геологічного розлому в Мехіко — столиці..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Постійні мікроземлетруси. Така реальність тисяч людей, які живуть над лінією геологічного розлому в Мехіко — столиці Мексики.

З 2023 року райони Мікскоак та Платерос трясе постійно. Зазвичай землетруси стаються раптово. І хоча вони слабкі та короткочасні, вони пошкоджують дахи, колони та стіни будинків.

Місцеві жителі кажуть, що живуть у постійному страху. Вони закликають владу вжити заходів для захисту людей та їхньої власності.

[Домінго Лопес, місцевий житель]:

«Так, ми трохи стурбовані. Поштовхи відчуваються дуже часто. Вони стаються вночі, й іноді ми не знаємо, чи це землетрус, тому що будь-яку вібрацію, яку ми відчуваємо, ми приймаємо за мікроземлетрус. Душевного спокою немає».

[Мара Гуерра, місцева жителька]:

«Ми хочемо спокою. Хочемо, щоб провели дослідження й вирішили, яку допомогу надати. Також потрібна реконструкція всієї нашої вуличної інфраструктури, водопроводу та іншого».

Фахівці інженерного інституту активно досліджують походження та глибину геологічного розлому. Вони вважають, що він і є причиною недавніх підземних поштовхів у регіоні.

[Алехандро Саласар, інженер-геолог]:

«На жаль, місто стоїть над розломом, і багато будівель постраждало, бо з грудня по січень він на деяких ділянках цього району пересунувся приблизно на три сантиметри».

Як показують урядові дані, у цих двох районах столиці з 3 грудня по 10 січня сталося щонайменше 23 землетруси магнітудою від 1,1 до 3,2 за шкалою Ріхтера. Осередок залягав на глибині близько кілометра 400 метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Часті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиМарокко: лазні закриті, води немаєНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: