29.05.2024
Телеканал NTD

Саудівці раді найбільшій у світі клініці для верблюдів

Саудівці раді найбільшій у світі клініці для верблюдів

Це найбільша у світі лікарня для верблюдів. І стоїть вона в Саудівській Аравії, а точніше недалеко..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Це найбільша у світі лікарня для верблюдів. І стоїть вона в Саудівській Аравії, а точніше недалеко від міста Бурайда в центральному регіоні Ель-Касим.

Заклад заснували всього два місяці тому — у липні. Вклали в нього 137 мільйонів саудівських ріалів. Це приблизно 36,5 мільйона доларів. Площа лікарні — 70 тисяч квадратних метрів.

[Фахад аль-Фахад, голова ветеринарної клініки]:
«36 з половиною мільйонів доларів інвестицій у цю лікарню для верблюдів вкладено не випадково. Причиною стала цінність цього створіння (верблюда) для нас і наших предків, а також те, що ветеринарна медицина не приділяла верблюдам стільки уваги, скільки коровам чи коням».

Тут надають послуги з базового лікування, а також лікування хронічних та інфекційних захворювань. А ще верблюдам роблять операції та рентген.

Ще один напрям клініки — розведення верблюдів і штучне запліднення. Так, тут є спеціалізований центр перенесення ембріонів.

[Омаїр аль-Катані, власник верблюда]:
«Слава Богу! Як гора з плечей. Тут ми знайшли для верблюдів досить найрізноманітніших ліків. Як бачите, я знайшов у лікарні такі ліки, яких більше ніде не було. Тут також роблять рентген, обстеження, і все відбувається швидко».

[Абдулазіз ас-Салум, торговець верблюдами]:
«Лікарня для верблюдів — це боже благословення. Раніше ми страждали без лікарні, треба було їхати до іншої провінції. А тепер лікарню відкрили тут. Послуги тут дуже якісні. Місця багато. Завдяки тому, що поруч клініка, наших проблем стало на 98 % менше».

У регіоні Ель-Касим найбільший у світі ринок верблюдів. Раніше тим, хто розводить, і власникам цих тварин доводилося возити їх на лікування за сотні кілометрів до інших районів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Саудівці раді найбільшій у світі клініці для верблюдівАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЧим пригощатимуть гостей «Оскара»У Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в Скандинавії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: