20.02.2024
Телеканал NTD

Новий прем’єр Японії обіцяє стримати поширення коронавірусу й провести реформи

Новий прем'єр Японії обіцяє стримати поширення коронавірусу й провести реформи

Новим прем'єр-міністром Японії став колишній секретар кабінету міністрів Йосіхіде Суга. Він уже пообіцяв стримати поширення коронавірусу..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Новим прем’єр-міністром Японії став колишній секретар кабінету міністрів Йосіхіде Суга. Він уже пообіцяв стримати поширення коронавірусу й провести реформи.

Водночас Суга залишив приблизно половину міністрів свого попередника Сіндзо Абе. Той був прем’єром найдовше в Японії — вісім років. Нещодавно він пішов із посади за станом здоров’я.

[Йосіхіде Суга, новий прем’єр-міністр Японії]:
«Японці хочуть, щоб уряд якомога швидше стримав поширення нового коронавірусу, і водночас бажають відновити економіку. Мій кабмін, який сьогодні було сформовано, докладе всіх зусиль, щоб найперше розв’язати ці питання».

71-річний Суга каже, що буде дотримуватися політики зростання економіки свого попередника, яку називають «абеномікою». Також він обіцяє дерегулювати деякі сфери, поширювати цифрові технології, а також протистояти бюрократії.

Останні вісім років Суга працював у кабміні Сідзо Абе головним представником уряду й координатором його дій. 14 вересня, його обрали головою керівної в Японії Ліберально-демократичної партії. А пізніше парламент проголосував за його кандидатуру на посаду прем’єра. Проте він має мало досвіду в міжнародній дипломатії.

[Йосіхіде Суга, новий прем’єр-міністр Японії]:
«Я хотів би запровадити політику зміцнення співпраці зі Сполученими Штатами Америки. Ми захистимо національні інтереси. Для цього рухатимемося в бік вільного й відкритого Індо-Тихоокеанського регіону, а також встановимо стабільні відносини з Китаєм і Росією».

Наступні парламентські вибори в Японії заплановано на жовтень 2021 року. Однак є припущення, що Йосіхіде Суга проведе їх раніше, щоби повноцінно закріпитися в кріслі прем’єра.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий прем’єр Японії обіцяє стримати поширення коронавірусу й провести реформиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: