27.05.2024
Телеканал NTD

Екіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті Землі

Екіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті Землі

Астронавти НАСА Джанетт Еппс і Майкл Барратт прибули на Міжнародну космічну станцію 5 березня. Вони замінили..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Астронавти НАСА Джанетт Еппс і Майкл Барратт прибули на Міжнародну космічну станцію 5 березня. Вони замінили екіпаж зі США, Данії, Японії та Росії, який перебував там із серпня.

Під час своєї місії вони спостерігатимуть за прибуттям нового космічного корабля НАСА. Капсула Boeing Starliner із льотчиками-випробувачами на борту має прибути на МКС за кілька днів.

Майкл Барратт — лікар. У нього це вже третя місія. Він найстарший астронавт, який працює в космосі повний робочий день. 16 квітня йому виповнилося 65 років. Він каже, що під час стикування звертатимуть увагу на кожну дрібницю.

[Майкл Барратт, астронавт НАСА]:

«Ми враховуватимемо кожну деталь, пов’язану зі зближенням та стикуванням, звертатимемо увагу на кожен аспект. Такі ж процедури та запобіжні заходи ми застосовуємо до будь-якого літального апарата. Тільки цього разу хвилюватимемося більше, бо ж це абсолютно новий корабель».

Астронавтка НАСА Джанетт Еппс зі штату Нью-Йорк — друга чорношкіра жінка, яка прибула на МКС для тривалої місії.

Перш ніж стати астронавтом у 2009 році, вона працювала в Ford Motor і ЦРУ. Каже, що багато років чекала можливості опинитися в невагомості.

[Джанетт Еппс, астронавтка НАСА]:

«Є так багато речей, які мене вразили. Наприклад, відчуття невагомості в космосі. Це найбільше вразило. Ти просто пливеш і відчуваєш, що це природний стан. Але найцікавіше було побачити планету звідси. Від цього просто перехоплює дух: її положення в космосі, чорнота довкола неї — усе це. І ти просто кажеш: “Ого, це наш дім, а довкола нічого немає. Нам справді треба дбати про нашу планету”».

Еппс та Барратт повернуться на Землю у вересні.

Водночас плани НАСА висадити людину на Місяць недавно перенесли з 2025 на 26 рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціКомахоподібний робот вивчатиме печери МарсаНові знімки телескопа «Евклід» дивовижно чітко показали далекий космосУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксіРуїни давньоримської пральні виявили під час будівельних робіт поруч із ВатиканомНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLED

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: